Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΑΠΘ: ΑΝΑΡΧΟ ΒΑΝΔΑΛΟΙ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ! ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΟΠΕΛΕΣ!




ΦΩΤΟ NEWSIT

Οι κουκουλοφόροι μπήκαν στο ΑΠΘ και επικράτησε πανικός - Γέμισε η περιοχή από ασθενοφόρα και περιπολικά της αστυνομίας...

Επεισόδια ανάμεσα σε άτομα που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και φοιτητές έγιναν στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την ανάδειξη των νέων διοικητικών συμβουλίων των φοιτητικών συλλόγων.

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Τα άτομα που εισήλθαν στο Πανεπιστήμιο, κρατώντας στα χέρια τους διάφορα αντικείμενα, προκάλεσαν ζημιές και συγκρούστηκαν με φοιτητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τέσσερα μέλη της τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Γύρω από το Πανεπιστήμιο έχει αναπτυχθεί αστυνομική δύναμη.

Μετά την επίθεση από κουκουλοφόρους που δέχθηκαν φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ, η ομάδα των κουκουλοφόρων κινήθηκε απειλητικά και σε άλλες σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ειδικότερα, φθορές από άτομα με κράνη, κουκούλες και ρόπαλα προκλήθηκαν στην Πολυτεχνική Σχολή, όπου αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί η εκλογική διαδικασία.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ δήλωσε: ''Πριν λίγη ώρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Χημείο της Αθήνας και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αριστεριστές εισέβαλαν και τραυμάτισαν σοβαρά φοιτητές που συμμετείχαν στις φοιτητικές εκλογές. Ως νεολαία είχαμε ήδη από τη Δευτέρα 11.05.2015 ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των χιλιάδων φοιτητών, που θα συμμετείχαν στην κορυφαία πολιτική έκφραση της φοιτητικής κοινότητας. Δυστυχώς ουδείς έλαβε τα απαραίτητα μέτρα με αποτέλεσμα σήμερα να διαπραχθούν κακουργήματα εναντίον της ζωής νέων ανθρώπων...

Ο φασισμός των μειοψηφιών και η ανοχή στη βία πρέπει να τελειώσει. Η συμμετοχή στις «φοιτητικές εκλογές - δημοψήφισμα για τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα» φαίνεται πως ενοχλεί. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους πριν είναι πολύ αργά''.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου