Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ PKK ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΙΑ!



Η 1η γερμανική κρατική τηλεόραση ARD δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της συνέντευξη με τον Τζεμίλ Μπαγίκ (σχ. μεταφρ : ηγέτης της ένοπλης πτέρυγας του ΠΚΚ). Στην είδηση αναφέρεται πως ο Μπαγίκ μιλώντας στον ανταποκριτή του ARD Ράινχαρντ Μπαουμγκάρντεν, είπε πως ¨Στείλαμε ξανά τους ένοπλους μαχητές στην Τουρκία¨. Στο κείμενο αναφέρεται πως ο Τζεμίλ Μπαγίκ είπε πως αν συνεχίσουν να πεθαίνουν οι Κούρδοι στο Κομπάν, αυτοί θα αρχίσουν πάλι τον ένοπλο αγώνα, λέγοντας : ¨Εάν συνεχιστεί έτσι, οι αντάρτες θα πολεμήσουν για να προστατεύσουν τον λαό μας. Το ουσιαστικό καθήκον των ανταρτών είναι η υπεράσπιση του λαού¨.


Στην είδηση αναφέρεται πως ο Μπαγίκ είπε ότι η κυβέρνηση στην Τουρκία είναι υπεύθυνη για αυτά που συμβαίνουν στο Κομπάνι αλλά και για αυτά που συμβαίνουν εντός της χώρας και ότι πλέον έχει χάσει τις ελπίδες του από την επί δύο χρόνια συνεχιζόμενη ειρηνευτική διαδικασία.

Στο κείμενο του ARD ο Μπαγίκ δηλώνει τα εξής : ¨Αφού η κυβέρνηση συνεχίζει να συσσωρεύει στρατό στα νότια και ΝΑ, κινητοποιηθήκαμε και εμείς. Αφού η Τουρκία συνεχίζει τις ίδιες πολιτικές και εμείς στείλαμε τις ένoπλες μονάδες μας πίσω στην Τουρκία. Κατά την γνώμη μας η ψήφιση στην βουλή της τροπολογίας σχετικά με Συρία και Ιράκ, αποτελεί κήρυξη πολέμου. Στην τροπολογία δεν αναφέρεται πουθενά η ISIS. Η τροπολογία αποτελεί κήρυξη πολέμου κατά του ΠΚΚ. Με την ψήφιση της η Τουρκία τερμάτισε την ειρηνευτική διαδικασία. http://tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου