Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

TEΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ! 22 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ!



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ...ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ...ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ!

Ήταν η τελευταία παράσταση του μεγάλου αρχηγού. Ο «τυπάρας» συμπλήρωσε 139 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών, όντας ο απόλυτος ρέκορντμαν συμμετοχών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Και βέβαια, να μην ξεχνάμε τις 111 συμμετοχές στις μικρότερες Εθνικές ομάδες.

Μια ολόκληρη ζωή φοράει τα «γαλανόλευκα». Από τότε που ήταν 15 ετών μέχρι σήμερα στα 37 του. Και στην τελευταία βραδιά του στην Εθνική κατέθεσε και την ψυχή του για να έρθει ακόμα μια ιστορική επιτυχία. Πρώτος στα τρεξίματα με 13,620 χλμ και 90% ευστοχία στις πάσες του. Πρότυπο επαγγελματία, μεγάλη προσωπικότητα και χωρίς αμφιβολία αξία ανεκτίμητη εντός και εκτός γηπέδου... Και ποιος δεν θα ζήλευε το τι έχει πετύχει, φορώντας τα «γαλανόλευκα»...


Πρωταθλητής Ευρώπης στο Euro 2004 της Πορτογαλίας και παρουσία σε ακόμα δύο τελικές φάσεις ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (σ.σ. το 2008 στην Αυστρία και το 2012 στην Πολωνία). Μάλιστα, στο Euro 2012, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προκρίθηκε στα προημιτελικά χάρη στο γκολ του Γιώργου Καραγκούνη κόντρα στη Ρωσία.

Ο «Κάρα» είχε και δύο μουντιαλικές εμπειρίες. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής το 2010, η Εθνική πέτυχε την πρώτη της νίκη σε μια τέτοια διοργάνωση με αντίπαλο τη Νιγηρία και τώρα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας προκρίθηκε για πρώτη φορά στα νοκ άουτ ματς. Να αναφέρουμε, ότι ως πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004 συμμετείχε και στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών της Γερμανίας το 2005.

Τι έλεγαν οι διεθνείς

Με την επιστροφή της ελληνικής αποστολής στο ξενοδοχείο στο Ρεσίφε τα συναισθήματα των διεθνών ήταν ανάμικτα. Από τη μία, ο τρόπος που αποκλείστηκε η Εθνική από την Κόστα Ρίκα άφηνε μια πικρή γεύση στους παίκτες, οι οποίοι θεωρούσαν ότι η πρόκριση χάθηκε στην παράταση. «Ήμασταν καλύτεροι από τους Κοσταρικανούς. Το δείξαμε σε όλο το παιχνίδι, αλλά πέσαμε πάνω σε έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα», έλεγαν μετά τον αγώνα. Από την άλλη, όμως, αντιλαμβάνονται ότι αυτή η ομάδα έχει λαμπρό μέλλον και διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να γράψει ξανά ιστορία στις επόμενες διοργανώσεις αρχής γενομένης στο Euro της Γαλλίας. Οι ποδοσφαιριστές δεν κατάφεραν να κλείσουν μάτι όλη τη νύχτα μετά τις έντονες στιγμές που έζησαν στην «Arena Pernambuco» και ιδιαίτερα ο Φάνης Γκέκας ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Τα λόγια του «Κάρα»

Στη διάρκεια του γεύματος το κλίμα ήταν άκρως συγκινητικό τη στιγμή που ο μεγάλος αρχηγός πήρε το λόγο για να μιλήσει στην ομάδα. «Είναι τιμή μου που σας είχα συμπαίκτες όλα αυτά τα χρόνια. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς. Πετύχαμε πολλά και μαζί ζήσαμε μεγάλες στιγμές. Συνεχίστε και εγώ θα είμαι πάντα δίπλα σας. Σημασία έχει να κρατήσουμε την Εθνική στον ίδιο δρόμο», ήταν τα λόγια του συναισθηματικά φορτισμένου, Γιώργου Καραγκούνη. Οι συμπαίκτες του, επίσης συγκινημένοι, τον χειροκρότησαν, τον αγκάλιασαν και φυσικά αποθεώθηκε από όλα τα μέλη της «γαλανόλευκης». Πραγματικό standing ovation! Και όπως είπαν στις δηλώσεις τους, χθες στη μικτή ζώνη ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Βασίλης Τοροσίδης το κενό θα είναι μεγάλο...

Πόστο στην Εθνική ο «τυπάρας»

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση στον Γιώργο Καραγκούνη όταν αποφασίσει να σταματήσει το ποδόσφαιρο να αναλάβει πόστο στην Εθνική ομάδα. Ο «Κάρα» μπορεί να σταματάει από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ωστόσο θα συνεχίσει να αγωνίζεται σίγουρα για μια ακόμα σεζόν. Οπότε η όποια κουβέντα για την Εθνική θα γίνει μελλοντικά. Το σίγουρο είναι ότι έχει αποφασιστεί από την ομοσπονδία να διεξαχθεί προσεχώς ένα μεγάλο φιλικό παιχνίδι προς τιμήν του Γιώργου Καραγκούνη. Έτσι όπως αρμόζει στην αξία και την προσφορά του μεγάλου αρχηγού της Εθνικής. Η ελληνική αποστολή ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα και αναμένεται να προσγειωθεί το αεροσκάφος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την Τρίτη στις 18:30.

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου