Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ο Φράγκος Φραγκούλης προειδοποιεί: «Αλλοιώνουν τον πληθυσμό και δίνουν δάνεια σε “Τουρκογενείς”, για να εγείρουν θέμα…αυτονομίας της Θράκης» !


«Πόσο Έλληνας είναι ο Μπουτάρης; Πιο άνδρας είναι ο Γκρούεφκσι! Δε θα κατεβάσουμε τα παντελόνια για τον τουρισμό». Μια συγκλονιστική προειδοποίηση προς την πολιτική ηγεσία, απευθύνει…ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, αποκαλύπτοντας τα σχέδια της Άγκυρας:


«Οι Τούρκοι προσπαθούν να αλλάξουν το status quo της εδαφικής ακαεραιότητας στη Θράκη, Επιδιώκουν να περάσουν πάνω από το 50% στη Ροδόπη, τόσο σε πληθυσμιακό όσο και σε εδαφικό επίπεδο, για να εγείρουν θέμα αυτονομίας» λέει σε συνέντευξη του στη «Νέα Εγνατία» ο κ. Φραγκούλης.

Δίνει μάλιστα και συγκεκριμένα στοιχεία: «Δείτε λίγο τι γίνεται με την τουρκική τράπεζα Ziraat, η οποία δανείζει με 3% τους τουρκογενείς για να αγοράζουν τις περιουσίες των Ελλήνων και από την άλλη πλευρά έχουμε τις ελληνικές τράπεζες που δανείζουν με 14%, με αποτέλεσμα να έχουμε 10 αγοραπωλησίες από τουρκόφωνους πράκτορες του τουρκικού προξενείου και καμία από Έλληνες».

«Όσοι επαίρονται ότι έχουν την ευθύνη αυτού του τόπου, ας ρίξουν λίγο το βλέμμα τους προς τα κει. Ο ελληνικός πληθυσμός στη Θράκη έχει γεράσει, ο παραγωγικός ιστός της χώρας έχει καταστραφεί και το μόνο που μας κρατάει όρθιους στην περιοχή, είναι η κοινωνική συνοχή και η οικογένεια. Αν δεν υπήρχε αυτό, δεν ξέρω που θα ήμασταν» σημειώνει.

Ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας και αρχηγός ΓΕΣ αναφέρεται στα λάθη που έχουν κάνει οι ελληνικές κυβερνήσεις στην περιοχή και καταθέτει προτάσεις για να αντιμετωπιστούν οι τουρκικές προκλήσεις.

- Ήδη, στην έκθεση 100 σελίδων που κατέθεσαν στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών, το οποίο ασχολείται με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, περιλαμβάνονται τα θέματα αναγνώρισης τουρκικής μειονότητας στη Θράκη. Με περισσό θράσος ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατέθεσε αυτό το υπόμνημα, το οποίο εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητο. Μάλιστα, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, ζητάει και αναγνώριση δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας της Ρόδου. Εκεί δηλαδή που το κόμμα της Ισότητας της Ειρήνης και της Φιλίας που σάρωσε στην Ξάνθη και την Ροδόπη, πήρε μόνο 15 ψήφους.

- Επίσης, έχουν καταφέρει να βάλουν στην ατζέντα της ισλαμικής διάσκεψης, στην οποία συμμετέχουν 54 κράτη, το θέμα της αναγνώρισης του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου ως τουρκικό κράτος.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Φραγκούλης η Ελλάδα, αντί να απαντήσει στις κυκλωτικές κινήσεις της Άγκυρας, την υποβοηθά με ορισμένα λάθη. «Για παράδειγμα, η περίπτωση Σαμπιχά ή και οι συνασπισμοί με τους τουρκόφωνους φανατικούς του Προξενείου ή ακόμη και η απαξίωση των μουσουλμάνων που δηλώνουν με υπερηφάνεια ότι είναι Έλληνες. Για να έρθουμε κάποια στιγμή στο δια ταύτα, χρειάζεται πολιτική βούληση και κοινωνική αυτενέργεια» δηλώνει.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας καταφέρεται εναντίον της καλοπροαίρετης διπλωματικής λογικής που ακολουθείται στην Ελλάδα από υπουργούς, βουλευτές αλλά και δημάρχους. «Επέλεξαν ένα τρόπο που δεν αποδίδει. Ο Τούρκος καταλαβαίνει με την ισχύ. Η αδιαφορία, η ανοχή, η καλή διάθεση, οι καλές προθέσεις, δεν εξυπηρετούν σε τίποτα. Και αυτό δεν γίνεται μόνο από την πολιτεία, αλλά και από τους εκλεγμένους ταγούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» αναφέρει και επιτίθεται στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

«Ο κ. Μπουτάρης, για παράδειγμα, διοργανώνει πρόγευμα για τούρκο υπουργό. Δεν είναι όλα τόσο απλά, θα έπρεπε να το δει λίγο πιο ευρύτερα, πέρα από τα μικροσυμφέροντα που νομίζει ότι εξυπηρετεί στον τουριστικό τομέα.

Πόσο Έλληνας μπορεί να λέγεται; Πόσο κύριος μπορεί να είναι; Δεν θα βγάλουμε και τα παντελόνια για τον τουρισμό.

Η τουριστική προβολή πρέπει να γίνει σε μια ισότιμη βάση και γι’ αυτά που εμείς προσφέρουμε ως χώρα. Θα πρέπει να εκτιμήσουν αυτό που τους δίνουμε. Εάν είναι να φέρουμε τουρισμό και να δηλώσουμε υποταγή τότε λυπάμαι πάρα πολύ. Πιο άνδρας είναι ο Γκρούεφσκι, ο πρόεδρος των Σκοπίων, ο οποίος αρνήθηκε να προβάλει τα τούρκικα σήριαλ, αν δεν μεταγλωττιστούν» υποστηρίζει ο κ. Φραγκούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου