Κυριακή 18 Μαΐου 2014

OTI NA' NAI EΔΕΙΧΝΑΝ ΤΑ ΕΧΙΤ POLLS.





Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στον Δήμο της Αθήνας, όπου τα exit polls έδειχναν τον κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη να έχει άνετο προβάδισμα και να πιάνει την πρώτη θέση με ποσοστό που θα κυμαινόταν από 20% έως 24%.

Στα πρώτα αποτελέσματα όμως φαίνεται πως ο κ. Σακελλαρίδης είναι στη δεύτερη θέση με ποσοστό κοντά στο 20% και προηγείται ο κ. Καμίνης με περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.

Όταν τα πρώτα αποτελέσματα δόθηκαν από το υπουργείο και φάνηκε η αποτυχία των exit polls τότε όπως κάθε φορά σκαρφίστηκε η ιδέα του τελικού exit poll και τότε έδειχναν πως Σακελλαρίδης και Καμίνης ισορροπούν.

Λάθος τα exit polls αποδείχθηκαν και στην Περιφέρεια Αττικής τα οποία έδιναν μεγάλο προβάδισμα στη Ρένα Δούρου με ποσοστό που θα κυμαινόταν από 27% έως 31%. Ωστόσο τα αποτελέσματα δείχνουν την κα Δούρου κοντά στο 23%.

Πλέον η διαφορά της κας Δούρου με τον κ. Σγουρό είναι μικρότερη από 1,5% ποσοστιαία μονάδα, ενώ τα exit polls έδιναν μεγάλο προβάδισμα και άνετη επικράτησή της.

Το τελικό αποτέλεσμα του exit poll για την περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με το Mega, δίνει προβάδισμα στη Ρένα Δούρου με ποσοστό 24,5%. Ακολουθεί ο Γιάννης Σγουρός με 22%, ο Γιώργος Κουμουτσάκος με 14%, ο Ηλ. Παναγιώταρος με 11%, ο Θ. Παφίλης με 10,5%, ο Π. Χαϊκάλης με 7%, ο Θ. Τζήμερος με 3%, ο Αντ. Γάκης με 2,5%, η Μ. Γιαννακάκη με 2%, η Δ. Κουτσούμπα με 2% και Π. Μαντούβαλος με 2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου