Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΦΕΥΓΑΤΟΣ ΤΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ...ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ;

  
 
 
Την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, καταδικασθέντα για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» επιβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο συνήγορός Φραγκίσκος Ραγκούσης.
Προσέθεσε πως πρόκειται «για πολιτική απόδραση» που είναι «συνεπής» με την πολιτική του δράση και τις απόψεις του για την ελευθερία.
«Ήταν συνεπής με τα πιστεύω του», συμπλήρωσε ο κ. Ραγκούσης. «Σήμερα ζούμε, σήμερα μαχόμεθα», προσέθεσε.
Υπογράμμισε ωστόσο πως δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα με τον πελάτη του.
Ο Ξηρός αναζητείται καθώς τη Δευτέρα δεν εμφανίστηκε, ως όφειλε, στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας στη Χαλκιδική, στο πλαίσιο εννιαήμερης άδειας που έχει λάβει.
Κεδίκογλου: Οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι απλοί κρατούμενοι

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε: «Το πώς διέφυγε του ελέγχου των αρχών θα διερευνηθεί και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε αποτελέσματα και στον εντοπισμό του».
Ο Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε ανατριχιαστική τη δήλωση του Φρ.Ραγκούση περί «επαναστατικού καθήκοντος» του Χριστόδουλου Ξηρού και τόνισε:
«Αποδεικνύεται ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι απλοί κρατούμενοι. Αν θεωρούν καθήκον τους να αποδράσουν και να επιτεθούν στην κοινωνία, η κοινωνία θα πρέπει να πάρει μέτρα. Η Δημοκρατία δίνει τα ίδια δικαιώματα για όλους, αλλά πρέπει να προστατευθεί. Όταν έχεις να κάνεις με περιπτώσεις αμετανόητων, επιβεβαιώνεται αυτές οι εκτιμήσεις μας».

Ο κ. Κεδίκογλου επέκρινε, δε, τη δικαστική απόφαση για την αποφυλάκιση -μετά την παρέλευση 18μηνου- του κατηγορούμενου για τρομοκρατικές ενέργειες Νίκου Μαζιώτη, σημειώνοντας ότι τώρα θεωρείται ύποπτος νέων τρομοκρατικών επιθέσεων. «Δεν έπρεπε να έχει αφεθεί ελεύθερος» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε: «Το ευεργέτημα  της άδειας των κρατουμένων, που προβλέπεται από τους ευρωπαϊκούς  σωφρονιστικούς κανόνες και τον Σωφρονιστικό Κώδικά μας, δεν μπορεί να μετατρέπεται σε μέσο αμφισβήτησης των θεσμών της χώρας και  υπονόμευσης της αντεγκληματικής πολιτικής της.Επανεξετάζουμε το όλο νομοθετικό πλαίσιο  χορήγησης αδειών σε κατάδικους και ειδικά της συγκεκριμένης κατηγορίας κρατουμένων».



Πηγή: Ο Χριστόδουλος Ξηρός απέδρασε: Ηταν πολιτική μου απόφαση | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/137757#ixzz2pifsVBex

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου