Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Παραδοχή Όλι Ρεν: “Θυσιάσαμε την Ελλάδα χάριν της Ε.Ε. και των τραπεζών”

Συνεχίζουν όμως με την ίδια τακτικη...


Σε “Ιφιγένεια” μετέτρεψαν τον ελληνικό λαό Ε.Ε. και ευρωπαϊκές τράπεζες: τη σοκαριστική αυτή ομολογία έκανε ο Όλι Ρεν απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την Κομισιόν και τους “μαφιόζους των χρηματαγορών”


Στην επίμαχη αναφορά του ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποστήριξε για τα γεγονότα του έτους 2010:
“Στο ξεκίνημα της κρίσης, την άνοιξη του 2010, και κάποιο διάστημα μετά, αν είχε άμεσα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος, θα είχατε αντιμετωπίσει δραματικές συνέπειες μετάδοσης τόσο σε άλλα κράτη μέλη όσο και μέσω του τραπεζικού διαύλου στην Ευρώπη”.
“Άρα ήταν λογικό”, κατά την άποψή του, “να ‘αγοράσουμε χρόνο’ και να προσπαθήσουμε να το κάνουμε με κανονικό τρόπο, αλλά, όπως προείπα, δυστυχώς αυτή η ‘κανονικότητα’ δεν είχε την ποιότητα που θα μπορούσε κάποιος να προσδώσει στην πρόοδο που είδαμε στα τέλη του 2010 με πρώτο μισό του 2011. Εξαιτίας των δημόσιων δηλώσεων για την προώθηση της εφαρμογής της αναδιάρθρωσης έγινε μια ‘αυτοεκπληρούμενη προφητεία’ και δημιούργησε έναν κύκλο που ήταν αναπόφευκτος. Θα μπορούσε να έχει γίνει αλλιώς, αλλά, όπως είπα αρχικά, ήταν ένα θέμα της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών δανειστών”.
Εξίσου προκλητικός και στο θέμα της μείωσης των μισθών: “Όσο ισχυρότερος είναι ο βαθμός ακαμψίας των μισθών, τόσο μεγαλύτερος ο αρνητικός αντίκτυπος στην ανεργία. Και οι μισθοί του δημόσιου τομέα έπρεπε να μειωθούν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου