Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΘΙΧΘΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΕΨΑΛΑΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!


ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΦΟΒΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ...


“Ασέβεια” ο Εθνικός ύμνος, αλλά “μαγκιά” ο “Παστίτσιος”; 
 
Καταδικάζουν το άγημα του ναυτικού που τραγούδησε τον Εθνικό Υμνο την ώρα της Ανάστασης, ως άλλη ΕΑΤ – ΕΣΑ! Γιατί δεν ζητάτε να βασανίσουν και τον Κωσταράκο ως άλλο Μουστακλή;
Βρε μήπως...
την έγραψε η Τρολυμπία την ανακοίνωση;;;

Ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «αυτά που έγιναν προχθές στον Άγιο Διονύσιο δεν είναι παρά μια κακόγουστη επίδειξη πατριωτισμού, που κινείται στα όρια της ασέβειας». (κι από πότε ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται για το σεβασμό μιας Χριστιανικής τελετής;)

«Κακόγουστη επίδειξη πατριωτισμού, που κινείται στα όρια της ασέβειας», χαρακτηρίζει ο υπεύθυνος τομέα άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας την ενέργεια του αγήματος να άδει τον εθνικό ύμνο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Ανάστασης, παρουσία του αρχιεπισκόπου.

Ο κ. Δρίτσας αναφέρει στη δήλωσή του: «Ελπίζουμε οι αρμόδιοι της Εθνικής Άμυνας να μην επικαλεστούν το Προεδρικό Διάταγμα 210/1993 «Διατάξεις Πολεμικού Ναυτικού», το οποίο προέβλεπε για τελετές-εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ανάστασης, την απόδοση τιμών στη σημαία με παιάνισμα από το εντεταλμένο άγημα του εμβατηρίου της σημαίας και εν συνεχεία του Εθνικού Ύμνου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το διάταγμα αυτό ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Γιατί και για όσους πιστεύουν και για όσους αμφιβάλλουν το μήνυμα του “Θείου Πάθους” και της Ανάστασης δεν μπορεί παρά να είναι -και είναι- οικουμενικό και πανανθρώπινο. Έτσι, άλλωστε, το υπηρετεί και η επίσημη ορθόδοξη εκκλησία».

Ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «αυτά που έγιναν προχθές στον Άγιο Διονύσιο δεν είναι παρά μια κακόγουστη επίδειξη πατριωτισμού, που κινείται στα όρια της ασέβειας. Ούτε βέβαια ήταν τυχαίο ότι ο παριστάμενος αρχιεπίσκοπος, οι ιερείς, οι ψάλτες και οι συμμετέχοντες στην Αναστάσιμη Ακολουθία, σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, έμειναν εμβρόντητοι».

Σχολιάζοντας την δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ που κάλυψε πλήρως την ενέργεια του αγήματος, ο κ. Δρίτσας αναφέρει: «Είναι άραγε ηθελημένη η σύγχυση; Και ποιο είναι το ακριβές περιεχόμενο του μηνύματος που επιδιώκει να εκπέμψει και μάλιστα μέσω twitter η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; Θα είχαν ενδιαφέρον κάποιες απαντήσεις για όλα αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου