Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΚΑΚΟΣ!


Στον αέρα κατάφερε να τινάξει το ντέρμπι του Άρη με την ΑΕΚ ο Τάσος Κάκος! Αφού απέβαλε αναίτια τον Τσούπρο (μαζί με τον Πουλίδο) και αφού έστειλε έξω τον Αγκάνθο για… αφιέρωση του γκολ που πέτυχε στον αδικοχαμένο Άγγελο, ο Κερκυραίος μέτρησε κακώς το γκολ του Πετρόπουλου, που από θέση οφσάιντ έγραψε το 1-1!

Μακριά από περαιτέρω αλχημείες (δεδομένων των ήδη σημαντικών απουσιών που είχε) έμεινε ο Έβαλντ Λίνεν. Ξέροντας πως δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Κουτρουμπή, τον τραυματία Γιάγκο και τον… μπερδεμένο Κοντοέ, ο Γερμανός επέλεξε τελικά τον Τσούπρο για παρτενέρ του Μπουγαΐδη στα στόπερ -και όχι τον αμυντικό χαφ Φέτση. Κατά τ’ άλλα το 4-4-2 με ρόμβο ήταν το αναμενόμενο και παρατάχθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Τσούπρος και Βλάχος. Σε ρόλο καθαρού αμυντικού χαφ ήταν ο Μητρόπουλος, μπροστά του οι Ρίκκα-Κορδέρο, επιτελικός ήταν ο Γκερέιρο και δίδυμο στην επίθεση οι Φούντας και Πετρόπουλος.

Αν -με το καλό- Άρης και ΑΕΚ καταφέρουν να σώσουν την παρτίδα φέτος, το video του πρώτου ημιχρόνου θα πρέπει να το… κάψουν σε δημόσια τελετή. Διότι είναι κατανοητό το (τεράστιο) βαθμολογικό άγχος. Είναι κατανοητά τα αμέτρητα λάθη που εκατέρωθεν γεννήθηκαν απ’ αυτό. Και η επιφυλακτικότητα των δυο προπονητών, κατανοητή κι αυτή. Αλλά να παίζεις 45 λεπτά χωρίς να σουτάρεις ούτε μια φορά στην εστία -όπως και να το κάνεις- θέλει προσπάθεια.

Βέβαια, η ΑΕΚ ελάχιστα ενοχλείτο απ’ αυτό. Και με το δίκιο της. Μετά το τέταρτο που χρειάστηκε για να εγκλιματιστεί στην καυτή ατμόσφαιρα (κι αφού κινδύνεψε μονάχα στο δεύτερο λεπτό απ’ τον παμπόνηρο Αγκάνθο) αμύνθηκε σωστά. Προσπάθησε -και το κατάφερε- να μεταβιβάζει σταδιακά το άγχος στον Άρη. Και παρόλο που άφηνε ημιτελείς τις προσπάθειες ν’ αντεπιτεθεί, έμοιαζε να φέρνει στα μέτρα της το παιχνίδι.

Ήταν σκόπιμη προσήλωση στο αμυντικό πλάνο; Ήταν αδυναμία -ακόμα και να ήθελαν- να χρησιμοποιήσουν άλλο; Ό,τι και να ήταν, οι δυο ομάδες συνέχισαν μετά την ανάπαυλα αυτό που έκαναν με τεράστια επιτυχία και πριν απ’ αυτή: Να εξουδετερώνουν η μια την άλλη. Τι σημασία είχε λοιπόν που οι προπονητές ψάχνονταν (ο Αλκαράθ έβαλε Διαμαντάκο αντί Σουνά και ο Λίνεν τον Καραλή αντί του Γκερέιρο); Το ίδιο μάταια ψάχνονταν και οι ευκαιρίες στο ματς.

Κι εκεί που θα στοιχημάτιζες (αν δεν σε είχε πάρει ο ύπνος) ότι το 0-0 δεν χαλάει ούτε με… πραξικόπημα, ο Κάκος τίναξε στον αέρα το παιχνίδι! Πρώτα λοιπόν απέβαλε κακώς ΚΑΙ τον Τσούπρο μαζί με τον Πουλίδο -αφού ο Ισπανός ήταν που έριξε την αγκωνιά στη μεταξύ τους αψιμαχία. Και μετά έκλεψε εκ νέου την παράσταση από τους πρωταγωνιστές:

Αποβάλλοντας αυστηρότατα τον Αγκάνθο - επειδή πανηγύρισε αφιερώνοντας στον αδικοχαμένο Άγγελο το γκολ που πέτυχε και έμοιαζε να δίνει τη νίκη στον Άρη! Και μετρώντας (αφού εν τω μεταξύ είχε στείλει στ’ αποδυτήρια και τον Βλάχο) το γκολ του Πετρόπουλου που ήταν σε θέση οφσάιντ όταν λύτρωσε την ΑΕΚ στο 96’!

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου