Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ: EXOYN ΠΑΓΩΣΕΙ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΑΘΗΝΑΣ- ΣΚΟΠΙΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


  Η πολιτική κατάσταση «πάγωσε» τις επαφές Αθήνας - Σκοπίων, λέει ο Γκρούεφσκι


"Τους τελευταίους μήνες, δηλαδή από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση όπου δεν έχουμε καμία επαφή σχετικά με τη διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας.Γι' αυτό δεν ευθυνόμαστε εμείς αλλά το γεγονός ότι αυτοί (σ.σ η Ελλάδα) είναι απόλυτα επικεντρωμένοι στην κρίση στο εσωτερικό. Αυτή την περίοδο δεν επιθυμούν να συζητήσουν επ' αυτού του ζητήματος.

Υποθέτω ότι, όπως και να εξελιχθούν εκεί τα πράγματα, δεν μπορούμε να αναμένουμε σε μια τέτοια χαοτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο νότιος γείτονάς μας, η εκεί κυβέρνηση, όποια και αν είναι, όποια μορφή και αν λάβει, να έχει τη δυνατότητα να επικεντρωθεί και να επιτύχει συμβιβασμό στο ζήτημα που μας απασχολεί. Από αυτή την άποψη, βρισκόμαστε σε μια μειονεκτική θέση", ανέφερε ο Γκρούεφσκι σε συνέντευξη του στην εφημερίδα των Σκοπίων, "Ουτρίνσκι Βέσνικ", με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ημερών της νέας κυβέρνησης του.

Ο Γκρούεφσκι, στην ίδια συνέντευξη, επαναλαμβάνει τις γνωστές θέσεις του για το ζήτημα της ονομασίας και υποστηρίζει ότι για αυτές έχει την υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού της χώρας, με τον οποίο, όπως σημείωσε, πορεύεται προς την ίδια κατεύθυνση για το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου