Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ


  
Η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων», συμπληρώνοντας  δύο χρόνια λειτουργίας, διοργανώνει το Σάββατο 16 
Απριλίου 2016 και ώρα 5μμ   στο «Καυτανζόγλειο» στάδιο Θεσσαλονίκης, την «1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ».

     Πρόκειται για μια μουσικοχορευτική εκδήλωση στην οποία θα συμμετάσχουν  χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων Μακεδόνων  από όλους τους Νομούς της Μακεδονίας αλλά και μερικών συλλόγων Μακεδόνων Ελλήνων από την υπόλοιπη Ελλάδα.

     Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή εκατόν σαράντα (140) χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων Μακεδόνων  τα οποία χωρισμένα σε δώδεκα θεματικές ενότητες θα παρουσιάσουν τους τοπικούς μακεδονικούς χορούς της περιοχής τους. Σαράντα (40) οργανοπαίκτες παραδοσιακής μουσικής, τρείς χιλιάδες (3000) χορευτές με τις παραδοσιακές Μακεδονικές φορεσιές του τόπου τους θα δημιουργήσουν ένα καταπληκτικό θέαμα.

     Με την εκδήλωση αυτή θέλουμε να αναδείξουμε την ενότητα και την ζωντάνια των Μακεδόνων αλλά και την προσπάθειά μας να διατηρήσουμε και να προστατέψουμε   την  γνήσια λαϊκή παράδοση των Μακεδόνων Ελλήνων από καλά οργανωμένες προσπάθειες αλλοίωσής της.

     Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υφυπουργείου Μακεδονίας Θράκης και έχει την συμπαράσταση των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου. Εκτός από τις τοπικές κοινωνίες εντός Ελλάδος μέσω των Παμμακεδονικών Ενώσεων οι Έλληνες σε όλον τον κόσμο έχουν ενημερωθεί και περιμένουν να δουν το γεγονός.

     Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα παραπάνω στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας  www.popsm.gr

      Δεν πρέπει να λείψει κανείς από αυτή την εορτή του Μακεδονικού Ελληνισμού. Είσοδος ελεύθερη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου