Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ...ΓΙΑ ΕΝΑ LIKE ΣΤΟ FACEBOOK!



Ένας δημοσιογράφος τοπικής εφημερίδας στο Νότο της Τουρκίας τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης με αναστολή γιατί έκανε like στο Facebook σε ένα επικριτικό για τον Recep Tayyip Erdoğan σχόλιο.Το δικαστήριο έκρινε την πράξη του ως εξύβριση.

Το ποινικό δικαστήριο πρώτου βαθμού στην επαρχία Gaziantep καταδίκασε τον Yaşar Elma για την κατηγορία ότι εξύβρισε έναν λειτουργό του κράτους. Η ακροαματική διαδικασία πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου και εκπροσωπήθηκε ο Erdoğan δια δικηγόρου του.

Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν αρχικά 28μηνη κάθειρξη αλλά τελικά μειώθηκε σε 23 με αναστολή.

Ο δικηγόρος του Dilber Demirel είπε ότι θα εφεσιβάλει την υπόθεση αφού η κατηγορία για εξύβριση στοιχειοθετείται άνευ να καθορίζει την υβριστική λέξη .

«Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτήν αντίκειται στο νόμο και τη σχετική νομολογία αφού πολλές αποφάσεις στο παρελθόν τόνιζαν ότι οι πολιτικές προσωπικότητες οφείλουν να ανέχονται μια τέτοια σκληρή κριτική «δήλωσε.

Πρόσφατα 2 καρικατουρίστες του εβδομαδιαίου Penguen καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 11 μηνών γιατί σατίρισαν την προβληματική ελευθερία της έκφρασης στην Τουρκία.Κατηγορήθηκαν ότι με συγκεκαλυμμένο τρόπο εξύβρισαν τον Erdoğan. (hurriyetdailynews 4/4/15)

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου