Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Διεκόπη για τις 7 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής


Εξήντα εννέα κατηγορούμενοι και 131 μάρτυρες στην πολύκροτη υπόθεση

Για τις 7 Μαΐου, διέκοψε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, ώστε να οριστούν συνήγοροι για όλους τους κατηγορούμενους κατόπιν πρότασης της εισαγγελέως της έδρας. Τότε θα τεθεί εκ νέου και το θέμα της δικαστικής αίθουσας καθώς οι συνθήκες είναι τριτοκοσμικές.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ζήτησαν να μεταφερθεί η δίκη στο Εφετείο καθώς δεν εξυπηρετείται , όπως είπαν, ούτε η δημόσια τάξη ούτε η δημοσιότητα της δίκης. Ο δήμαρχος Κορυδαλλού είπε ότι «στις 7 Μαΐου θα είναι και πάλι κλειστά τα σχολεία και πάλι θα έχουμε τραυματίες». «Κάνω έκκληση» τόνισε ο δήμαρχος για να ακούσει την εισαγγελέα να λέει ότι συμφωνεί αλλά «είναι θέμα της πολιτείας και πρέπει να ληφθεί υπόψη ο μεγάλος αριθμός των κατηγορουμένων. Όπως είπε η εισαγγελική λειτουργός η αίθουσα τελετών του εφετείου είναι ήδη κατειλημμένη και πρέπει να βρεθεί λύση. Και κατέληξε: «η δίκη θα αρχίσει εδώ και στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε αίθουσα που θα δημιουργηθεί».

Αντίστοιχες παρεμβάσεις θέλησαν να κάνουν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων. Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, δεν δέχθηκε τη συζήτηση γι΄ αυτό το θέμα σήμερα, ενώ η εισαγγελέας έδρας είπε προς αυτούς που απευθύνθηκαν στο δικαστήριο, ότι συμφωνεί μαζί τους, τονίζοντας, ωστόσο, πως αυτό είναι θέμα της Πολιτείας, η οποία έχει δεσμευτεί ότι θα βρεθεί λύση μελλοντικά. «Οπότε» κατέληξε η εισαγγελική λειτουργός «θα ξεκινήσει η διαδικασία εδώ, μέχρι να βρεθεί καλύτερη λύση».

Επιθέσεις σε μάρτυρες γύρω από τον Κορυδαλλό
Λίγο νωρίτερα, αναγνώστηκε ο κατάλογος των μαρτύρων, που υπερβαίνουν τους 100. Ο κατάλογος των κατηγορουμένων περιλαμβάνει 69 άτομα, 131 είναι οι μάρτυρες και εκατοντάδες οι δημοσιογράφοι.
Από τους 131 μάρτυρες κατηγορητηρίου, οι 24 θα εξεταστούν για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

Όπως κατήγγειλαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής δυο από τους μάρτυρες στην υπόθεση Φύσσα λίγο πριν τις 9 το πρωί τραυματίστηκαν ελαφρά όταν δέχτηκαν επίθεση στην συμβολή των οδών Καραολή Δημητρίου και Σολωμού από πέντε αγνώστους.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Οι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες που έχουν δώσει συγκλονιστικές καταθέσεις για τάγματα εφόδου αλλά και για συγκεκριμένες εγκληματικές δράσεις, εκφωνήθηκαν τελευταίοι από την πρόεδρο του Δικαστηρίου με κωδική ονομασία μάρτυρας Α, Β, Γ, Δ, Ε οι οποίοι μέσω τηλεδιάσκεψης - βρίσκονται σε ειδικό χώρο- δήλωσαν παρόντες στο δικαστήριο.

Στους μάρτυρες περιλαμβάνονται

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ο συνταγματολόγος, Νικ. Αλιβιζάτος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, ο δήμαρχος Νεμέας, Ευαγγ. Ανδριανάκος, ο δήμαρχος Νίκαιας, Γ. Ιωακειμίδης, ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης , Μιχ. Σπουρδαλάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Γ. Χριστόπουλος, αστυνομικοί διευθυντές και ο δημοσιογράφος, Δημ. Ψαρράς που είχε αποκαλύψει το κρυφό κατασταστικό της Χ.Α.
 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου