Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

KAΛΕ Ο ΡΩΜΑΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ!(ΟΧΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ...)


Συμφωνία κομμάτων στην τροπολογία Αθανασίου για το «βραχιολάκι»


Την απόφαση να τερματίσει την απεργία πείνας και δίψας έλαβε ο Νίκος Ρωμανός, η οποία πραγματοποιήθηκε με αίτημα να τού χορηγούνται εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθεί τις σπουδές του. Αιτία αποτέλεσε η νέα τροπολογία για το «βραχιολάκι» που έφερε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Την εξέλιξη επιβεβαίωσε ο διοικητής στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, Χρήστος Τσάμης.


Σύμφωνα με πληροφορίες από την κλινική του νοσοκομείου, ο Ν. Ρωμανός άρχισε να σιτίζεται. Οι θεράποντες ιατροί του προχωρούν σε σταδιακή επανασίτισή του από το στόμα, με συγκεκριμένες τροφές και σε περιορισμένες ποσότητες, καθώς αυτό απαιτεί η θεραπευτική αγωγή, έπειτα από την πολυήμερη απεργία πείνας που ακολούθησε. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Νωρίτερα στη Βουλή, ο Χαράλαμπος Αθανασίου είχε αναφέρει πως η αλλαγή της διάταξης περιλαμβάνει όλους τους κρατούμενους φοιτητές και όχι μόνο τη συγκεκριμένη υπόθεση, δηλαδή την υπόθεση Ρωμανού.

Τα κόμματα βρήκαν χρυσή τομή στην τροπολογία για τη φοίτηση του Νίκου Ρωμανού με «βραχιολάκι». ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ συμφώνησαν ομόφωνα να υπερψηφίσουν την τροπολογία Αθανασίου κατόπιν των βελτιώσεων που δρομολογήθηκαν από τις χθεσινές διαβουλεύσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από μία μικρή διακοπή για να επανελέγξει την νέα τροπολογία, αφού συμφώνησε απέσυρε το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Για νίκη του Νίκου Ρωμανού έκανε λόγο στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σημειώνεται πως ο συνήγορος του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, είχε τονίσει ότι είναι αποδεκτή η λύση για φοίτηση και παρακολούθηση μαθημάτων με «βραχιολάκι».