Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ UEFA ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ



Αφιέρωμα στον Γιώργο Καραγκούνη με αφορμή την απόσυρσή του από την Εθνική Ελλάδας ετοίμασε η UEFA εστιάζοντας στη μεγάλη καριέρα του «Κάρα» με τα γαλανόλευκα.

Όπως επισημαίνει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου ο Καραγκούνης έχει παίξει τον «απίστευτο» αριθμό των 250 αγώνων με τη φανέλα με το εθνόσημο. Από αυτούς οι 139 είναι με την Εθνική Ανδρών, με την οποία έκανε ντεμπούτο το 1999 κόντρα στο Ελ Σαλβαδόρ, και οι 111 με τις μικρότερες εθνικές ομάδες καθώς ο «τυπάρας» φοράει τα γαλανόλευκα από τα 15 του.

Και μπορεί ο αριθμός των 10 γκολ που έχει πετύχει να είναι λιγότερο εντυπωσιακός, αναφέρεται στο αφιέρωμα, αλλά δύο από αυτά ήταν εξαιρετικά σημαντικά: το ένα είναι το πρώτο γκολ στη νίκη με 2-1 της Ελλάδας επί της διοργανώτριας Πορτογαλίας στο επικό EURO2004 και το δεύτερο το γκολ που οδήγησε την Ελλάδα στα προημιτελικά του EURO2012 κόντρα στη Ρωσία.


Η UEFA θυμίζει, επίσης, ότι ο Γιώργος Καραγκούνης έχει παίξει σε τρια ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σε δύο παγκόσμια κύπελλα και στο Confederations Cup του 2005. «Η Ελλάδα δεν θα είναι ίδια χωρίς αυτόν αν και ο ίδιος είναι σίγουρος ότι αποχωρεί με την ομάδα να είναι σε καλή κατάσταση» αναφέρεται στο αφιέρωμα.

Όπως δηλώνει ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας: «Η Εθνική ομάδα ενηλικιώθηκε σε αυτό το τουρνουά. Οι νέοι παίχτες απέκτησαν εμπειρίες και αυτό θα αποδειχθεί στις επόμενες διοργανώσεις. Ελπίζω ότι θα υπάρξουν και άλλες πορείες σαν και αυτές».

 protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου