Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε...ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΜΑΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ!



Το ζήτημα του προσδιορισμού ΑΟΖ (Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης) μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, που βρίσκεται σε εκκρεμότητα, παρά τη σχετική απόφαση του αλβανικού Κοινοβουλίου, έθεσε ο Κάρολος Παπούλιας στον κ. Μπουτζάρ Νισάνι.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό πρόεδρο, ο κ. Παπούλιας βρήκε την ευκαιρία να επισημάνει ότι «έχει ωριμάσει ο χρόνος επίλυσης υπαρχόντων διμερών εκκρεμών θεμάτων και ιδιαίτερα του θέματος της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων υδάτων, για το οποίο έχει υπογραφεί σχετική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία, σύμφωνα άλλωστε και με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


Η εν λόγω συμφωνία, θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί, έχει ακυρωθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας και εξακολουθεί να υφίσταται ως «αγκάθι» μεταξύ των δύο πλευρών.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του Αλβανού προέδρου, προκειμένου να ευχαριστήσει τον κ. Παπούλια «για τη στήριξη του ιδίου και της ελληνικής κυβέρνησης για την απόφαση χορήγησης στην Αλβανία καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου