Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ο γιατρός που πήρε φακελάκι στον Ευαγγελισμό τα ρίχνει στους συγγενείς του 66χρονου που πέθανε περιμένοντας το χειρουργείο

 


"Αμέσως πήρα τα χρήματα και τα έβαλα στην τσέπη, γιατί δεν ήθελα για ευνόητους λόγους να είναι σε κοινή θέα" είπε
Στην οικογένεια του άτυχου 66χρονου ασθενή, που έχασε τη ζωή του μετά από την καθυστερημένη εισαγωγή του στο χειρουργείο για επέμβαση, ρίχνει τις ευθύνες ο γιατρός του Ευαγγελισμού που πήρε φακελάκι.
Στην εξασέλιδη απολογία του που κατέθεσε στη διοίκηση του νοσοκομείου, ο διευθυντής της πρώτης καρδιοχειρουργικής κλινικής του Ευαγγελισμού εμφανίζεται άκρως προκλητικός. Σε αυτή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, ο γιατρός αρνείται ότι ζητούσε εκβιαστικά επί 18 ημέρες φακελάκι 1.500 ευρώ από καρδιοπαθή ασθενή, ο οποίος τελικά έφυγε από τη ζωή μετά από την επέμβαση, αλλά ισχυρίζεται ότι η αδερφή του συνταξιούχου πήγε μόνη της στο γραφείο του και του έδωσε τα χρήματα.

«Αφού την ενημέρωσα για την πορεία του αδερφού της, τον τρόπο αντιμετώπισης και τις πιθανότητες αποτυχίας, εν συνεχεία εκείνη έβγαλε από την τσάντα της ένα πακετάκι από χαρτονομίσματα των 50 ευρώ τυλιγμένα με λάστιχο και τα άφησε πάνω στο γραφείο μου», αναφέρει ο γιατρός στην απολογία του.
Μάλιστα, έχει και μία απίστευτη εξήγηση για το πώς βρέθηκαν στην τσέπη του τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, στα οποία είχε καταλήξει τελικά το φακελάκι που ζητούσε έπειτα από παζάρια. Οπως αναφέρει στην απολογία, την ώρα που μιλούσε με τις δύο γυναίκες, με τα χρήματα πάνω στο γραφείο, χτύπησε η πόρτα και κάποιος ζήτησε έναν συνάδελφό του. «Αμέσως πήρα τα χρήματα και τα έβαλα στην τσέπη, γιατί δεν ήθελα για ευνόητους λόγους να είναι σε κοινή θέα, με σκοπό να τα επιστρέψω. Αλλά δεν πρόλαβα γιατί μπήκε η αστυνομία και τα βρήκε στην τσέπη μου», ισχυρίζεται ο γιατρός.

Η αδερφή του 66χρονου, Ευαγγελία Παπαδοπούλου, που πήγε στο γραφείο του γιατρού μαζί με μία αστυνομικό του τμήματος Εσωτερικών υποθέσεων, δεν έκρυψε την οργή της για τα όσα ισχυρίζεται ο γιατρός. Μάλιστα, μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι μόλις ο καρδιοχειρούργος πήρε τα χρήματα, έκλεισε και ημερομηνία για την επέμβαση.

Η απολογία του γιατρού θα προωθηθεί άμεσα και θα εξεταστεί πρώτη κατ' εξαίρεση από το κεντρικό πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Υγείας, που θα αποφασίσει για την τύχη του, ενώ εκκρεμεί το αν θα τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία από τον Μάκη Βορίδη.

best.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου