Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Εικόνες από ένα ακροαριστερό κυβερνητικό ''μέλλον'' ...


Από το Μυστήριο

 
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του τρομοκράτη Σάββα Ξηρού, καταδικασθέντος για την δολοφονία πέντε ανθρώπων, δεν είναι ούτε ατυχής, ούτε συμπτωματική. Δεν αποτελεί «γκάφα» των συντακτών της.


Εντάσσεται πλήρως και αποτελεί συνέχεια ενός ιδεολογικού υποβάθρου, το οποίο ασπάζονται τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ενός πολιτικού σχηματισμού που από τις παρυφές της Άκρας Αριστεράς εκτινάχθηκε ένεκα της χρεοκοπίας της χώρας και την εξαΰλωση του ΠΑΣΟΚ σε αξιωματική αντιπολίτευση και εν δυνάμει κυβέρνηση.
Αντίστοιχες ιδεολογικής προέλευσης είναι λόγου χάρη παλιότερες δηλώσεις περί αφοπλισμού της αστυνομίας, ή η υπεράσπιση κάθε μπαχαλάκια που συλλαμβάνεται να τα σπάει ή τρομοκράτη που δολοφονεί αθώους.
Φυσικά και δεν είναι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ακροαριστεροί. Η πολύ μεγάλη όμως πλειοψηφία των στελεχών του που διοικούν σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ, άνηκαν σε ακροαριστερές περιθωριακές οργανώσεις μηδαμινής απήχησης. Οι συνθήκες όμως επέτρεψαν αυτά τα στελέχη σήμερα από ανύπαρκτο ακροατήριο, να καθορίζουν την πολιτική ενός πολιτικού σχηματισμού που στηρίζει κοντά στο 30% του ελληνικού λαού. Έχοντας μάθει από τα γεννοφάσκια τους να δρουν φραξιοναστικά, έχουν αλώσει το ΣΥΡΙΖΑ και επιβάλουν την όποια ακραία ιδεολογία τους.
Αγκυλωμένοι ιδεολογικά, ψυχαναγκαστικοί πολιτικά, θα είναι αυτοί που θα καθορίσουν και θα ασκήσουν πολιτική, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. Θα είναι αυτοί που θα καταλάβουν κυβερνητικά πόστα, καίριας εθνικής σημασίας και θα κληθούν να προασπίσουν ευαίσθητα εθνική ζητήματα, όπως π.χ. η λαθρομετανάστευση, το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, οι υπαρκτές και ανύπαρκτες μειονότητες, οι σχέσεις με την Τουρκία κλπ.
Επόμενο είναι οι εν λόγω ακραίοι να εφαρμόσουν την πολιτική τους. Είναι η χρυσή τους ευκαιρία να χαράξουν και να επιβάλουν τα πιστεύω τους στην πλειοψηφία. Κάτι που πριν από 4 χρόνια, δεν θα φαντάζονταν ούτε στο πιο τρελό όνειρό τους. Και δεν πρόκειται να την αφήσουν να πάει χαμένη.
Οπότε ανάλογες ανακοινώσεις σαν αυτή για τον Ξηρό, θα αποτελέσουν κυβερνητική πολιτική, αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει στις εκλογές. Τόσο απλά…

Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου