Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: "Έχω δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες και δυο ρόπαλα στο σπίτι"



- Πρόσκληση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια να έρθει να τον συλλάβει απήθυνε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης - "Έχω και τον τσελεμεντέ του αναρχικού"
- "Η Βίλα Αμαλίας είναι ένας χώρος αντίστασης στις μνημονιακές πολιτικές"
- "Το αν είναι κατάληψη δημοσίου χώρου, ας αφήσουμε να το λύσει η δικαιοσύνη"
- Χρυσή Αυγή: "Οι βουλευτές του Σύριζα έχουν δικαίωμα να βάζουν τα ρόπαλα και τα μπουκάλια όπου επιθυμούν"

"Έχω δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δυο ρόπαλα στα οποία είναι πάνω οι σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και τον τσελεμεντέ του αναρχικού. Μπορείτε να καλέσετε τον Δένδια να με συλλάβει. Τα ρόπαλα αυτά είναι σαν αυτά τα ωραία κονταράκια που έχει και το ΚΚΕ και χρησιμεύουν στις πορείες για να υπάρχει αλυσίδα προστασίας. Δεν ήξερα ότι κηρύχθηκαν παράνομα", δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Καραγιαννίδης στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

Πρόσθεσε ακόμη πως, "πριν γίνω βουλευτής ήμουν και πολίτης και εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Όταν κάναμε διαδηλώσεις οργανωμένα, ο ίδιος ο κομματικός οργανισμός φέρνει τέτοια σημαιάκια με ρόπαλα τα όποια χρησιμεύουν στην αλυσίδα που προστατεύει την πορεία. Είναι παράνομο;"

Αναφορικά με την εκκένωση της Βίλας Αμαλία είπε πως "είναι μια προσπάθεια της αστυνομίας να εκκενώσει χώρους που υπάρχουν σημεία αντίστασης και αντίδρασης στις μνημονιακές πολιτικές. Είναι χώρος αντίστασης και παρέμεινε για 22 χρόνια γιατί είναι ένας χώρος στον οποίο ελεύθερα μπορούσες να πας να παρακολουθήσεις οτιδήποτε. Το αν είναι κατάληψη δημόσιου χώρου ας αφήσουμε να το λύσει η Δικαιοσύνη όταν και αν θα γίνει η δίκη".

Αφησε επίσης να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση με την εκκένωση της Βίλας Αμαλία έκανε το χατήρι στην Χρυσή Αυγή.

"Ήταν αγκάθι στο μάτι της Χρυσής Αυγής γιατί εκείνο το συγκεκριμένο σημείο προστάτευε μετανάστες και οποιονδήποτε άλλον αναξιοπαθούντα και οι άστεγοι της περιοχής μπορούσαν να βρουν κατάλυμα για να κοιμηθούν και η νεολαία μπορούσε να παρακολουθήσει μια συναυλία ή εκθέσεις βιβλίου και ζωγραφικής. Αυτό το πράγμα δεν άρεσε και για αυτό το λόγο έκλεισε. Αν θέλει η κυβέρνηση να κλείσει οποιεσδήποτε καταλήψεις, ας μας το πει ανοιχτά", είπε χαρακτηριστικά.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Χρυσής Αυγής. Σε ανακοίνωσή της τονίζει: "Οι βουλευτές του Σύριζα έχουν δικαίωμα να βάζουν τα ρόπαλα και τα μπουκάλια όπου επιθυμούν. Δεν έχουν όμως δικαίωμα να υποθάλπουν τρομοκράτες, παράνομους καταληψίες δημοσίων κτιρίων και καταστροφείς της περιουσίας φτωχών βιοπαλαιστών."

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου