Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Τέως υπουργός το νέο πρόσωπο στη λίστα Λαγκάρντ

Τέσσερα νέα ονόματα στην επίμαχη λίστα

Μία διαφοροποίηση, που αφορά τρία νέα ονόματα, και ένα ακόμα, που προκύπτει από τη διασταύρωση των στοιχείων του Taxis, υπάρχει στην νέα πρωτότυπη «λίστα Λαγκάρντ», σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τα τέσσερα αυτά ονόματα συνδέονται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, εκ των οποίων ο ένας περιέχει 1.222.000 δολάρια. Ο δεύτερος είναι κλειστός και δεν αναφέρεται ποσό.

Οι λογαριασμοί αυτοί συνδέονται με τη σύζυγο συγγενικού προσώπου, που παραπέμπει σε πολιτικό. Το πολιτικό αυτό πρόσωπο δεν είναι εν ενεργεία, δεν είναι πρώην πρωθυπουργός, δεν είναι αρχηγός κόμματος, δεν είναι πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά είναι τέως βουλευτής, ο οποίος διετέλεσε και υπουργός. Το όνομά του παραπέμπει σε πρόσωπο, που έχει αποβιώσει, αλλά ο ίδιος βρίσκεται εν ζωή.

Όπως ελέχθη χαρακτηριστικά απο εισαγγελικούς κύκλους «κάποιος έβαλε χέρι στην πρώτη λίστα, που στάλθηκε από τη Γαλλία». Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι δεν υπάρχει άλλη διαφοροποίηση στη δεύτερη λίστα, που παρελήφθη εσχάτως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, στο διαβιβαστικό έγγραφό τους δεν περιλαμβάνουν κανένα πόρισμα από τη σύγκριση, που έγινε στις λίστες.

Σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, αναμένεται να διαβιβάσει το έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα το διαβιβάσει στον πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκο. 
 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου