Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΚΟΡΒΕΤΑ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ,ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

 
Για άλλη μια φορά προκαλούν οι Τούρκοι και επιχειρούν να ανεβάσουν το θερμόμετρο της έντασης, μάλιστα με συνδιασμένη επιχείρηση σε αέρα και θάλασσα.

Τουρκική κορβέτα απέπλευσε χθες βράδυ από τη Σμύνη και μέσω των Κυκλάδων έφτασε μέχρι το Σούνιο και τον Καφηρέα. H κορβέτα «BEYKOZ», σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, εισήλθε χθες στις 20:00 σε ελληνικά χωρικά ύδατα, κινούμενη μεταξύ Εύβοιας - Άνδρου.  Την ίδια περίπου ώρα, στις 19:36, τουρκικά F-16 εισήλθαν στο κεντρικό Αιγαίο και παρέμειναν στην περιοχή έως τις 19.58, όταν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Και ενώ αυτά γίνονταν στον αέρα, η τουρκική κορβέτα συνέχιζε τον πλου. Κινήθηκε μεταξύ Κέας - Κύθνου, δυτικά της Μήλου, με ανατολική πορεία μεταξύ Σαντορίνης - Ίου και, σήμερα το πρωί, βρέθηκε εκτός εθνικών χωρικών υδάτων, βορειοανατολικά της Ανάφης.

Το τουρκικό πλοίο είναι υπό διαρκή παρακολούθηση από το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. Οι κινήσεις των Τούρκων προβληματίζουν τους επιτελείς στο Πεντάγωνο, διαπιστώνοντας ότι η Αγκυρα προκαλεί σε κινήσεις που συντελούν σε κλιμάκωση.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σ΄ ένα περίπου μήνα, που τουρκικά αεροσκάφη πετάνε βράδυ στο Αιγαίο, ενώ τώρα οι νυχτερινές πτήσεις των μαχητικών συνδιάστηκαν από τον πλου της τουρκικής κορβέτας.
 
πηγή: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου