Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Το ντοκουμέντο που δεν έδειξε κανένα κανάλι: Εξαγριωμένοι πολίτες «σπάνε» το μπλόκο των διοδίων και ξεχύνεται λαοθάλασσα Ι.Χ. και λεωφορείων για την Μακεδονία μας!

Νέο βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τη Θεσσαλονίκη και τα όσα διαδραματίστηκαν στο 
συλλαλητήριο. Πολίτες άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων που «κάποιοι» είχαν φροντίσει να τις κλείσουν.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών, τα μοναδικά κρατικά διόδια στα Μάλγαρα έκλεισαν ώστε να σταματήσουν την διέλευση 2000 λεωφορείων. (Δείτε βίντεο)
Πολίτες με θαρρος και ψυχή κατέβηκαν και άνοιξαν της μπάρες των Διοδίων στα Μάλγαρα για να περάσουν τα λεωφορεία και τα χιλιάδες οχήματα ….
2. 2000 και λεωφορεία από στερεά Ελλάδα και όχι μόνο τους κρατήσανε στο Καλοχώρι και από εκεί τους επέτρεψαν να έρθουν με τα πόδια μέχρι στο συλλαλητήριο (μιλαμε για ανθρωπους καθε ηλικίας ηλικιωμένοι, νεοι, οικογενειάρχες ,μικροι, μεγάλοι ,ΑμΕΑ. )

Δείτε στη συνέχεια τι έγινε μόλις άνοιξαν οι μπάρες… το πλήθος να ορμά κυριολεκτικά.
Αστυνομικοί καταγγέλουν την… ΕΛΑΣ!
Eκφράζουν την έντονη διαφωνία τους αλλά και τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπολόγισε το σύνολο των παρευρισκομένων στο πρόσφατο μεγαλειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μόλις στις… 90.000.
Οι αστυνομικοί μιλούν για πρωτοφανές περιστατικό, καθώς, όπως ισχυρίζονται, «η Αστυνομία ουδέποτε εκδίδει δελτίο Τύπου σε κινητοποιήσεις, συναθροίσεις, συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις». Κάνουν, μάλιστα, λόγο για «λανθασμένο αριθμό συμμετεχόντων» και ετοιμάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταδικάσουν το περιστατικό δημόσια.
«Σε κινητοποιήσεις – συναθροίσεις – συγκεντρώσεις – εκδηλώσεις ουδέποτε η ΕΛ.ΑΣ. εκδίδει δελτίο Τύπου, εκτός εάν προκύψουν επεισόδια ή κάτι άλλο σοβαρό που να διαταράσσει τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Εδώ είδαμε στην ουσία έτοιμο δελτίο Τύπου με σίγουρα λανθασμένο αριθμό συμμετεχόντων, ενώ βέβαια σε παρόμοιες συγκεντρώσεις, που αναγκαστικά μετά εκδίδονται δελτία Τύπου λόγω επεισοδίων, δεν αναγράφεται πόσοι συμμετείχαν» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Θεόφιλος Παπαδάκης.
Και συμπληρώνει:
«Η ΕΛ.ΑΣ. δεν κάνει δημόσια πραγματογνωμοσύνη για τον αριθμό των πολιτών που διαμαρτύρονται. Αυτό που έγινε όντως μας δημιουργεί πολλά εύλογα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα που έχει». Ο ίδιος εκτιμά ότι στο προχθεσινό συλλαλητήριο η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε τους 400.000.
Ο γ.γ. της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Καλευράς αναφέρει:
«Υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση και από συναδέλφους και από πολίτες». Σύμφωνα με τον κ. Καλευρά, από τη στιγμή που δόθηκε στη δημοσιότητα η ανακοίνωση οι πολίτες δεν σταματούν να διαμαρτύρονται έντονα.
«Πληροφορηθήκαμε ότι η εν λόγω ανακοίνωση εκδόθηκε κατ’ εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από σαφείς υποδείξεις της πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας» υπογραμμίζουν από την πλευρά τους οι διοργανωτές που κάνουν λόγο για περισσότερους από 500.000 συγκεντρωμένους και περισσότερα από 1.300 «ναυλωμένα» πούλμαν.
Τσουνάμι οργής πολιτών

triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου