Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΡΙΛΕΠ.




Άγνωστοι δράστες έκαναν ζημιά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία «Αλεξάνδρεια» στο κέντρο της πόλης Πρίλεπ του σκοπιανού κράτους.



Το μνημείο στήθηκε το 2006 και αποτελεί δωρεά από την επιχειρηματία και πολιτικό Γκιοργκία Τζορτζ Ατανασόφσκι.

«Ο δήμος του Πρίλεπ καταδικάζει έντονα τον βανδαλισμό και τη βλάβη που υπέστη το μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από άγνωστους δράστες, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία της Αλεξάνδρειας, σπάζοντας το δόρυ του.

Η υπόθεση αναφέρθηκε στον αστυνομικό σταθμό του Πρίλεπ και περιμένουμε τις αρμόδιες αρχές να εντοπίσουν τους δράστες το συντομότερο δυνατόν. Θέλουμε, επίσης να τονίσουμε ότι το άγαλμα θα αποκατασταθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση φανατικών του μακεδονισμού, της λεγόμενης «Μακεδονικής Συμμαχίας» που ζητά από τις αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν αποτελεσματικά το περιστατικό, να βρουν γρήγορα τους δράστες, να κινήσουν διαδικασία για την ευθύνη τους που θα λειτουργήσει αποθαρρυντικά σε όλους εκείνους που τον τελευταίο καιρό έχουν κίνητρα για να εμποδίσουν την ιστορική, πολιτιστική σύνδεση του «μακεδονικού» [σλαβικού δηλαδή] λαού με την Αρχαία Μακεδονία και τον χαρακτήρα και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

(Στοιχεία από forward.daily.mk)
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου