Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση κυβέρνησης- αγροτών


Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου και 
αντιπροσωπείας αγροτών που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη. 
Οι αγρότες από το μπλόκο του Προμαχώνα και των Ευζώνων αποχώρησαν πριν ακόμη τελειώσει η συνάντηση δηλώνοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για την μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ενώ κι οι αγρότες από τις υπόλοιπες περιοχές δήλωσαν απογοητευμένοι.

Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε ότι «είχαμε αναλυτική συζήτηση. Οι υπουργοί είχαν προετοιμαστεί και μπορώ να εκτιμήσω ότι τα 2/3 των αιτημάτων είτε υλοποιούνται είτε ανέλαβαν οι υπουργοί να τα μελετήσουν για να βρουν λύση.Από την μεριά μου τους τόνισα ότι πέρα από αυτά τα άμεσα αιτήματα πρέπει να δούμε το μέλλον της αγροτικής οικονομίας. Ο στόχος μας δεν είναι μόνο να επιβιώσει η γεωργία αλλά να γίνει ο πρωτογενής τομέας βασικός πυλώνας για την ανασυγκρότηση γενικότερα της χώρας. Πρέπει επομένως να πάμε σε έναν πρωτογενή τομέα ικανό να παράγει προϊόντα που να ικανοποιεί εσωτερικές ανάγκες και απευθύνεται στις παγκόσμιες αγορές. Βούληση της κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσουμε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο που θα δημιουργείται και να μειώσουμε το κόστος παραγωγής. Αιτήματα, ιδέες , προτάσεις στην κατεύθυνση της μείωσης του κόστους παραγωγής είμαστε ανοιχτοί να τα συζητήσουμε πάντα στις δυνατότητες που έχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου