Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Γ. Μουζάλας: Το 70% των μεταναστών που έρχεται είναι άντρες μόνοι και όχι οικογένειες



ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΛΕΟΝ!

ΤΟ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ!

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΙ ΑΝΤΡΕΣ, ΣΕ ΜΑΧΙΜΗ ΗΛΙΚΙΑ, ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΤΙ ΩΡΑΙΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΗΞΕΙ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΡΓΚΑ ΩΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ!


Το 70% των μεταναστών και των προσφύγων που έρχεται στη χώρα μας φέτος είναι άντρες, μόνοι, «αυτό που κοινωνικά και πολιτικά λέμε παράτυποι μετανάστες και νομικά ορίζεται ως παράνομοι μετανάστες», παραδέχεται ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον προκύπτουν και προβλήματα παραβατικότητας, πρόσθεσε ο υπουργός και εξήγησε πως «επομένως, έχουν δίκιο οι νησιώτες, κουράστηκαν». Ο κύριος Μουζάλας όμως επέμεινε πως μέρος της ευθύνης για το γεγονός πως οι συνθήκες στα νησιά για τους μετανάστες είναι «πολύ κακές» έχουν και οι τοπικοί φορείς, που αρνήθηκαν να συνεργαστούν ώστε να κέντρα μεταναστών να «ευπρεπιστούν». 


Ο κύριος Μουζάλας ανέφερε επίσης πως αυτή τη στιγμή «έχουμε στην ενδοχώρα 50.000 - 55.000 ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται σε δομές και είναι όλοι υπό στέγη για το ξεχειμώνιασμα. Ταυτόχρονα, προχωράμε ένα πρόγραμμα βελτίωσης των δομών και γι’ αυτό μεταφέραμε σε ξενοδοχεία όσους διέμεναν σε δομές που ανανεώνονται ή ξαναδημιουργούνται». 

Χαρακτήρισε δε την μορφή των κέντρων αυτών «ικανοποιητική», εξηγώντας πως «όταν όμως λέμε ικανοποιητική πρέπει κανείς να καταλαβαίνει για τι μιλάμε. Μιλάμε για ένα τεράστιο για την Ελλάδα προσφυγικό και μεταναστευτικό κύμα και δεν μπορούμε να φανταζόμαστε κήπους ανθισμένους, παιδάκια να παίζουνε, ανθρώπους ευτυχισμένους τη στιγμή που μιλάμε για ανθρώπους εγκλωβισμένους, οι οποίοι δεν θέλουν να βρίσκονται στη χώρα μας. Εμείς μέχρι στιγμής τους προσφέρουμε την επιβίωση». 

«Εχουμε αρχίσει να διοργανώνουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις και να δίνουμε μερικώς μετρητά. Οι άνθρωποι έχουν τρεις φορές την ημέρα φαγητό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δευτεροβάθμια περίθαλψη, έχουν wi-fi σε όλα τα στρατόπεδα, έχουν θέρμανση. Για όνομα του θεού. Πολλά από αυτά που σας λέω δεν τα έχουν ελληνικές οικογένειες» κατέληξε ο κύριος Μουζάλας.


pronews.gr, el-democracy.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου