Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Ινστιτούτο Bruegel: Η Ελλάδα θα χρειαστεί και 4ο μνημόνιο το 2018!


Ινστιτούτο Bruegel: Η Ελλάδα θα χρειαστεί και 4ο μνημόνιο το 2018
ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να βγει στις αγορές το 2018 και για το λόγο αυτό θα χρειαστεί και τέταρτο μνημόνιο, εξέφρασε ο Ζολτ Ντάρβας, οικονομολόγος του γνωστού Ινστιτούτου Bruegel των Βρυξελλών, ο οποίος ωστόσο εμφανίσθηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Το 2018 η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές και γι’ αυτό θα υπάρξει ένα τέταρτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το υιοθετώ», είπε χαρακτηριστικά ο Ούγγρος οικονομολόγος από το βήμα της εκδήλωσης «Thessaloniki Summit”, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι με την αύξηση του ΑΕΠ που θα υπάρξει, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί ένα μεγάλο πακέτο δανείων από τους επίσημους δανειστές.

«Είμαι πιο αισιόδοξος όσον αφορά το άμεσο μέλλον για την Ελλάδα», τόνισε o κ. Davras - και αναγνώρισε πως η χώρα έκανε τεράστιες προσπάθειες στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μέχρι στιγμής έχει υλοποιηθεί το 80 με 90% των δεσμεύσεων που ανέλαβε η χώρα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, χαρακτήρισε αρνητικό το γεγονός ότι το 80% περίπου βρίσκεται στα χέρια επίσημων πιστωτών, γεγονός που, όπως επισήμανε, αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την προσέλκυση ξένων επενδυτών στην Ελλάδα. Τέλος, σημείωσε ότι το ενδεχόμενο διευθέτησης του ελληνικού χρέους, έχει άμεση σχέση με τις γερμανικές εκλογές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου