Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

"Σκοτώνουν" την τρίτη ηλικία: Αυτό είναι το τσεκούρι που έρχεται στις συντάξεις


Η μείωση μπορεί κατά μέσο όρο να είναι 20% με 21% όμως αυτό σημαίνει για κάποιες κατηγορίες συνταξιούχων η μείωση
στην επικουρική σύνταξη θα είναι 10% και για κάποιους άλλους θα φτάσει και στο 40%.
Αν και το ζήτημα του Ασφαλιστικού αναμένεται να κλείσει, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο ποσοστό του αύριο στη νέα συνάντηση του Γ. Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των Θεσμών, οι λεπτομέρειες που απομένουν “καίνε” τους ασφαλισμένους.
Δεν είναι μονάχα οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους. Είναι και όσοι ήδη παίρνουν σύνταξη και θα δουν μεγάλες μειώσεις στο ποσό που λαμβάνουν κάθε μήνα λόγω της μείωσης των επικουρικών. Αυτό συμπεραίνεται από την πορεία της διαπραγμάτευσης και την απόρριψη απ' την πλευρά των δανειστών της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, κάτι που μεταφράζεται σε αναζήτηση από τη μεριά του υπουργείου Εργασίας 700 με 800 εκατομμυρίων.
Αυτό το ποσό θα προκύψει μόνο από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, κάτι που με βάση τους έως τώρα υπολογισμούς και τα ποσά που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι στο σύνολό τους θα σημάνει μειώσεις συντάξεων ακόμη και κάτω από τα 1.400 ευρώ, ποσό το οποίο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εργασίας είχαν θέσει ως όριο.

taxalia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου