Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Βαρουφάκης: "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ! Θα καταρρεύσει"!



Την κατάρρευση των εκλογικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Νέα επίθεση εναντίον των πρώην συντρόφων, με συνέντευξη στο περιοδικό Economist

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δε δίστασε να χαρακτηρίσει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ως "νέοΠΑΣΟΚ"! Με αυτό τον τρόπο θέλησε να εκφράσει την άποψη πως τα εκλογικά ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος θα καταρρεύσουν. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μεταξύ 2011 και 2015 το κόμμα σημείωσε μία εντυπωσιακή άνοδο από το 4% στο
40% και τώρα "αναμφίβολα" επιστρέφει στο 4% με τον τρόπο που πορεύεται.
"Θα καταρρεύσει. Είναι το νέο ΠΑΣΟΚ και θα πέσει κατά τον ίδιο τρόπο. Δεν γνωρίζω τι θα το αντικαταστήσει αλλά δεν έχει μέλλον" τόνισε χαρακτηριστικά στην συνέντευξη στο Economist.
Ερωτηθείς για το εάν τον εξέπληξε το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλάβει τον πολιτικό χώρο του ελευθερώθηκε από την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ απάντησε οτι εντυπωσιάστηκε αλλά δεν αποτέλεσε έκπληξη για αυτόν.
Παράλληλα, σε ερώτηση για το εάν η μοίρα του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με αυτή οποιουδήποτε κόμματος προσπαθεί να κάμψει τους κανόνες της παγκοσμιοποίησης ο πρώην ΥΠΟΙΚ υποστηρίζει οτι δεν σχετίζεται. "Ο λόγος που καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διότι έχει γίνει συμμέτοχος σε μία ανεφάρμοστη δημοσιονομική πολιτική. Η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010 και είχαμε ένα πρόγραμμα "υποκρισίας και παράτασης" έκτοτε. Οποιαδήποτε κυβέρνηση υιοθετεί αυτή τη στάση και συμμετέχει σε αυτό το πρότζεκτ αποτυγχάνει και εξαφανίζεται από τον πολιτικό χάρτη" απαντά ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Πηγή: economist.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου