Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Γραμμή Ρεπούση στην εκπαίδευση - Εξαφανίστηκε από την ύλη η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μ. Ασίας

Η Μαρία Ρεπούση ζει και βασιλεύει στο υπουργείο Παιδείας. Μπορεί η ίδια, ως φυσική παρουσία, να μη... διαπρέπει ως «μαέστρος» της νεοταξικής ορχήστρας που φάλτσαρε στη σχολική ύλη, αλλά το πνεύμα της κυριαρχεί. Οσο οι άνθρωποι που απαρτίζουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις επιλέγονται από την ίδια όχθη του... ποταμού, η κυρία Ρεπούση θα μπορεί να νιώθει σίγουρη για τη συνέχιση του έργου της. Ενα από τα πρόσφατα παραδείγματα είναι η κρατικά επιβαλλόμενη λήθη της Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους. Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας (το οποίο είναι το μοναδικό στην υφήλιο του οποίου ο επικεφαλής εχθρεύεται την έννοια της αριστείας στους μαθητές) η εξεταστέα - διδακτέα ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της τρίτης τάξης του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-2016.



Στο μάθημα της Ιστορίας, όπως ήταν αναμενόμενο, παρέλειψαν οι υπεύθυνοι να συμπεριλάβουν το κεφάλαιο «Ο Παρευξείνιος Ελληνισμός τον 19ο και 20ό αιώνα».

Εκεί, μέσα σε λίγες σελίδες, γινόταν μνεία για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Από όλες τις πιθανές «διαγραφές» ύλης επέλεξαν το σβήσιμο της μνήμης της σφαγής των Ποντίων από τα στίφη του Κεμάλ.

Η λέξη «συνωστισμός» δεν μολύνει πλέον τις σελίδες του βιβλίου που είναι υποχρεωμένοι να διδάσκονται οι μαθητές, αλλά η ιδεολογία που ξέρασε τούτη τη βλασφήμια στα σχολεία των Ελλήνων ακόμα διαμορφώνει τη... διδακτέα ύλη.

Ο ελληνικός λαός, σεβαστό ποσοστό του οποίου έλκει την καταγωγή του από τον Πόντο, πληρώνει με αίμα τους παρανοϊκούς και δυσβάσταχτους φόρους με ποιο αποτέλεσμα;

Να προσβάλλουν ζώντες και νεκρούς οι κρατούντες, οι γραφειοκράτες και ορισμένοι ορκισμένοι ανθέλληνες και ταυτόχρονα να εξυπηρετούν (με τον τρόπο τους) τους γενοκτόνους των προγόνων μας!

Με τέτοια μυαλά και με αυτού του είδους τις μεθοδεύσεις δεν πρόκειται ούτε το κράτος ούτε οι πολίτες να δουν καλύτερες ημέρες. Οσο εξουσιάζουν τον χώρο της Παιδείας άσχετοι, φιλοκεμαλικοί, νεοταξίτες και θανατολάτρες, μόνο χειρότερα θα πάνε τα πράγματα.

ΠΗΓΗ: Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου