Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Πλημμύρισαν τους δρόμους οι Παλαιστίνιοι για την εκεχειρία

 

 

Σε 50 ημέρες περισσότεροι από 2.268 νεκροί εκατέρωθεν

Σε συμφωνία για επ’ αόριστον κατάπαυση του πυρός μετά από 50 ημέρες εχθροπραξιών και βομβαρδισμών που οδήγησαν σε περισσότερους από 2.200 νεκρούς κατέληξαν Ισραήλ και Παλαιστίνιοι. Η συμφωνία έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς με χιλιάδες Παλαιστίνιους να βγαίνουν στους δρόμους.



Η εκεχειρία ξεκίνησε στις 19:00 το απόγευμα, ωστόσο οι επιθέσεις και οι ρουκέτες και από την πλευρά του Ισραήλ ήταν παρούσες μέχρι και την τελευταία στιγμή, στις 7:00 μμ που ξεκίνησε η εκεχειρία. Παλαιστίνιοι μαχητές λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας εκτόξευσαν ρουκέτες εναντίον του κεντρικού και νότιου Ισραήλ, ενώ ισραηλινά αεροσκάφη ενέτειναν τις επιθέσεις τους εναντίον της Γάζας σκοτώνοντας τρεις Παλαιστίνιους στη Ράφα.



Είναι η πρώτη φορά μέσα σε 50 ημέρες που οι πυροβολισμοί στη Λωρίδα της Γάζας δεν τρομάζουν κανέναν αφού πρόκειται για ενδείξεις χαράς και πανηγυρισμών.

Η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα άφησε πίσω της περισσότερους από 2.200 νεκρούς Παλαιστίνιους και 68 Ισραηλινούς.



Το Ισραήλ δέχθηκε χαλάρωση του αποκλεισμού

Ο Νετανιάχου σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, δέχθηκε να χαλαρώσει τον αποκλεισμό της Γάζας και να επιτρέψει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και υλικών κατασκευής.

Από την πλευρά της Χαμάς κάνουν λόγο για «νίκη της αντίστασης» με τον δεύτερο στην ιεραρχία της παλαιστινιακής οργάνωσης, Μούσα Αμπού Μαρζούκ, να το γράφει ανοιχτά στο Facebook.

Την ίδια ώρα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωνε χαρακτηριστικά: «Ελπίζουμε η κατάπαυση του πυρός να αποδειχθεί διαρκής και βιώσιμη».

Από την πλευρά του ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε τη διεθνή κοινότητα και τα Ηνωμένα Έθνη να παράσχουν το συντομότερο δυνατόν, τρόφιμα, ιατροφαρμακευτικά είδη και εφόδια για την ανοικοδόμηση των κτιρίων που καταστράφηκαν από τις επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου