Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

H ΡΩΣΙΑ ΑΝΤΑΠΑΝΝΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε

H ΡΩΣΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΛΟΣΩΝ ΤΗΣ GΑΖPRΟΜ KAI THΣ ROSNEFT

 

"Ηλίθια" χαρακτήρισε εκπρόσωπος της Rosneft την περίπτωση να έχει περιληφθεί ο ισχυρός άνδρας της Rosneft, ο Ιγκόρ Σετσίν στον κατάλογο με τα άτομα στα οποία η ΕΕ θα απαγορεύσει την είσοδο στην ευρωπαϊκή επικράτεια και σε πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων τους.

Και απείλησε με μεγάλης έκτασης κυρώσεις την ΕΕ.

 
 
Η λίστα, γνώση της οποίας επικαλείται το Reuters, εκτείνεται σε πέντε σελίδες και περιλαμβάνει ονόματα στρατηγών και στελεχών στην κορυφή της ρωσικής «πυραμίδας», από το στενό περιβάλλον του Βλαντιμίρ Πούτιν.
 
 
Σχεδόν παράλληλα με την αναφορά του Reuters, η γερμανική Bild υποστήριξε, επικαλούμενη δικές της πηγές, πως ανάμεσα στους ρώσους αξιωματούχους θα βρίσκονται και οι επικεφαλής των δύο ρωσικών κολοσσών Gazprom, ο Αλεξέι Μίλερ, και της Rosneft, ο Ιγκόρ Σετσίν.
 
 
Οι αντιδράσεις στο δημοσίευμα ήταν άμεσες, με εκπρόσωπο της Rosneft να λέει πως η εταιρεία «ελπίζει ότι όλα αυτά θα αποδειχθούν κενή ρητορική». Επιβολή κυρώσεων εναντίον του Σετσίν, είπε, θα ήταν «ηλίθια, μικροπρεπής και προφανώς θα προξενούσε ζημιά κυρίως στους ίδιους [την ΕΕ]», λέγοντας πως θα υπήρχαν «μεγάλης έκτασης επιπτώσεις κυρίως στις σχέσεις της Rosneft με εμπορικούς της εταίρους στη Δύση».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου