Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ: ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΡΜΑ





Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, δεν κατάφερε να κλείσει μάτι όλη τη νύχτα, ενώ μεταφέρθηκε στο ιατρείο με πίεση και αφού του χορηγήθηκαν φάρμακα επέστρεψε στο κελί του.

Το κελί 9, ένας χώρος φτιαγμένος για να «φιλοξενεί» τέσσερις κρατούμενους αλλά εκεί βρισκόταν επτά.

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, από τη βίλα του Πανοράματος βρέθηκε σε ένα βρώμικο κελί στον πρώτο όροφο των φυλακών Διαβατών, με συγκρατούμενους έναν Αλβανό, Αφγανούς και Νιγηριανούς όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Espresso.

«Καλώς τη φίρμα στο κελί 9» φέρονται να του είπαν οι συγκρατούμενοι του μόλις μπήκε στο κελί. «Έχουμε μια φίρμα ανάμεσά μας» έλεγαν, ξεσπώντας στα γέλια. Εκείνος, τους ζητούσε επίμονα να σταματήσουν να καπνίζουν γιατί (ως πρώην αθλητής, γιατρός και αντικαπνιστής) τον ενοχλούσε. Αλλά εκείνοι, τον αγνοούσαν επιδεικτικά.

Η σύζυγός του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, Ελένη, του έφερε είδη ρουχισμού και κάποια είδη πρώτης ανάγκης, ενώ σήμερα αναμένεται να τον επισκεφθεί.


“Προσπάθησε να μου δώσει κουράγιο. Όμως, εγώ κατάλαβα ότι ο ίδιος δεν είναι καλά. Έχει γίνει ράκος. Έχει καταρρεύσει”, είπε η ίδια.

Μεταξύ άλλων, ο Β. Παπαγεωργόπουλος όταν μπήκε στις Φυλακές Διαβατών φόρεσε τις φόρμες του και ρώτησε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους από πού μπορεί να προμηθευτεί τηλεκάρτες. Μετέπειτα μεταφέρθηκε στο κελί του και άφησε τα πράγματά του.

Μάλιστα, ζήτησε να μεταφερθεί σε κελί μη καπνιστών καθώς οι περισσότεροι συγκρατούμενοί του είναι καπνιστές. Στο ίδιο κελί διαμένει και ο στενός συνεργάτης του και πρώην γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας.

Αργότερα, πήγε μαζί με όλους τους κρατουμένους για βραδινό στο εστιατόριο αλλά δεν άγγιξε τα μακαρόνια του. Το βράδυ παρακολούθησε τα δελτία ειδήσεων ενώ ήταν αμίλητος και έγειρε στο κρεβάτι του. Όλο το βράδυ δεν έκλεισε μάτι και σκεφτόταν τη δίκη.

Σημειώνεται ότι οι φυλακές των Διαβατών, όπως και πολλές άλλες στη χώρα, φιλοξενούν περισσότερους κρατούμενους από όσους επιτρέπει η χωρητικότητά τους και δεν υπάρχουν VIP κελιά.

Ανάμεσα στους κρατούμενους των φυλακών Διαβατών είναι και ο βιαστής – δολοφόνος της Ξάνθης, Χρήστος Παπάζογλου, ο οποίος είχε κακοποιήσει και δολοφονήσει την 34χρονη Ζωή Δαλακλίδου στην Ξάνθη τον περασμένο Δεκέμβριο.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου