Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Δεύτερο μετάλλιο στο Λονδίνο για την Ελλάδα - “Χάλκινες” οι Τσιάβου-Γιαζιτζίδου στην κωπηλασία


ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου τερμάτισαν τρίτες στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών

 

-Την 4η θέση στον τελικό της τετράκωπου άνευ πηδαλιούχου κατέκτησαν οι Παπαχρήστος, Τσίλης, Τζιάλλας και Χρήστου
- Συγχαρητήριο τηλεγράφημα από Σαμαρά: Κάνατε όλους τους Έλληνες υπερήφανους

Μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα, οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ γυναικών.

Συγκλονιστική η προσπάθεια του ελληνικού πληρώματος, που μέχρι τα μισά της κούρσας προηγούνταν, ενώ έχασαν τη δεύτερη θέση από τις κινέζες στο... νήμα. Το χρυσό μετάλλιο στις Βρετανές.


ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες το 2009 (Πόζναν) και το 2011 (Μπλεντ) πέρασαν τρίτες τη γραμμή του τερματισμού με επίδοση 7:12.09. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Βρετανίδες Κάθριν Κόουπλαντ και Σόφι Χόσκινγκ με 7:09.30, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στην 5η στο Πεκίνο Κίνα των Ξου Ντονγκξιάνγκ και Γουενί Χουάνγκ με 7:11.93.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις Ελληνίδες αθλήτριες Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου που κατέκτησαν το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλαδίας.

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

"Συγχαρητήρια, κάνατε όλους τους Έλληνες υπερήφανους", αναφέρει στο τηλεγράφημά του ο πρωθυπουργός.

Σε δηλώσεις τους μετά την μεγάλη τους επιτυχία, οι δύο αθλήτριες εμφανίστηκαν πανευτυχείς και αφιέρωσαν το μετάλλιο αυτό στους... εαυτούς τους, εξηγώντας ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι και η σκληρή δουλειά, αλλά και στις οικογένειές τους και στον κόσμο που τις στήριξε στη δύσκολη διαδρομή τους.

ΦΩΤΟ Newsports
ΦΩΤΟ Newsports

Αλεξάνδρα Τσιάβου: «Όλες οι πόλεις που αντιπροσωπεύει κάθε αθλητής που βρίσκεται εδώ, σήμερα γιορτάζουν. Ο αθλητισμός είναι γιορτή. Δεν έχω λόγια να περιγράψω το πώς νιώθω. Δεν ξέρω αν πρέπει να στεναχωρηθώ που χάσαμε στην κουπιά. Δεν έχω λόγια. Το μετάλλιο αυτό το αφιερώνω σε εμάς και σε όποιο χαίρεται σήμερα για εμάς. Πολλοί όμως συνέβαλαν σε αυτό. Ευχαριστώ τον κόσμο που μας στήριξε μέσω των social media όλες αυτές τις ημέρες. Τα μηνύματα συμπαράστασής του ήταν συγκινητικά»

Χριστίνα Γιαζιτζίδου: «Αγγίξαμε και το χρυσό. Το σημαντικό όμως είναι ότι είμαστε εδώ, οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Είμαστε χαρούμενες. Ευχαριστώ τον κόσμο που χαίρεται μαζί μας, την οικογένεια μας, την Καστοριά. Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω αρχικά στις δυο μας για τους κόπους μας και για ότι έχουμε τραβήξει μέχρι τώρα και φυσικά στην οικογένεια μου».

Άγγιξαν το μετάλλιο, αλλά δεν τα κατάφεραν!

Ο Στέργιος Παπαχρήστος, ο Γιώργος Τζιάλλας, ο Γιάννης Τσίλης και ο Γιάννης Χρήστου τερμάτισαν στην τέταρτη θέση στην τετράκωπο άνευ και επιβεβαίωσαν έτσι τη θέση τους ανάμεσα στα κορυφαία πληρώματα τα τελευταία χρόνια.

Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Μεγάλη Βρετανία με χρόνο 6:03.97. Στη δεύτερη θέση, πανηγυρίζοντας το αργυρό μετάλλιο τερμάτισε το πλήρωμα της Αυστραλίας με χρόνο 6:05.19. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι ΗΠΑ.

Στην συνέχεια έχουμε την παρουσία των Τσιάβου και Γιαζιτζίδου στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών (13:50). Το ελληνικό δίδυμο είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, κάτι που ελπίζουμε να το επιβεβαιώσουν.

Το δίδυμο της Μεγάλης Βρετανίας φαίνεται πως θα είναι ο βασικότερος αντίπαλος των πρωταθλητριών κόσμου του 2009 και του 2011, ενώ μεγάλο ρόλο ενδέχεται να παίξει ο άνεμος, που έχει δυσκολέψει τις προσπάθειες όλων των αθλητών στο Ιτον Ντόρνεϊ.

Νωρίτερα, οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής κατέλαβαν την 8η θέση στη γενική κατάταξη του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας

Αναλυτικά οι υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές του Σαββάτου:

14:00 Χειμώνας, Laser, 9η ιστ., 10η ιστ.
14:00 Σκαρλάτου, RS:X, 7η ιστ., 8η ιστ.
14:00 Αγραφιώτη, LASER Radial, 9η ιστ., 10η ιστ.
14:00 Καμπουρίδης, Παπαδόπουλος, 470, 5η ιστ., 6η ιστ.
14:00 Κοκκαλάνης, RS:X, 7η ιστ., 8η ιστ.
14:10 Ελλάδα – Ισπανία, πόλο, 4η αγ. α’ όμιλος
17:30 Καβελασβίλι, άρση βαρών 94 κιλά
19:00 Παπαμιχαήλ, 20χλμ. βάδην

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου