Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Αποκάλυψη Μάζη: Αυτό είναι το σχέδιο Ερντογάν για την Ελλάδα


Οσο εμείς θωπεύσουμε την τίγρη μπας και την εξημερώσουμε, θα έχουμε απώλεια εθνικού χώρου χωρίς να πέσει ούτε μια 
πιστολία

Αποκαλυτπικός σε ότι αφορά τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας ήταν ο καθηγητής γεωπολιτικής, Ιωάννης Μάζης.

«Οι Τούρκοι γραδάρουν κατά πόσο οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν θερμά την υπόθεση. Εάν εμείς είμαστε δεν έτοιμοι οι Τούρκοι θα δημιουργούν εισαγωγικά τετελεσμένα και μετά τελικά τετελεσμένα και έτσι θα έχουμε απώλεια εθνικού χώρου χωρίς να πέσει ούτε μια πιστολία», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο της Κύπρου.

«Στέλνει φέρετρα σπίτι»

«Ο ‘’ένδοξος’’ τουρκικός στρατός εδώ και ένα μήνα τον μόνο που κάνει είναι να έχει βαλτώσει στο Αφρίν και να στέλνει στην πατρίδα του φέρετρα. Αν σκεφτούμε ότι χρησιμοποιεί όλες τις δυνάμεις του, τεθωρακισμένα , στρατό ξηράς, κομάντο αεροπλάνα και δεν έχει καταφέρει να δαμάσει την πολιτοφυλακή των Κούρδων, αντιλαμβάνεστε περί ποιας φούσκας μιλούμε.», είπε σημειώνοντας πως εμείς αντιθέτως θέλουμε να βλέπουμε πάντα μια Τουρκία η οποία είναι πανίσχυρη και λαμβάνουμε ηττοπαθείς στάσεις έναντί της, προσπαθώντας να ‘’θωπεύσουμε την τίγρη μπας και την εξημερώσουμε’’. «Αυτή η μέθοδος το μόνο που κάνει είναι να την αποθρασύνει», επεσήμανε.

Τι πρέπει να κάνουν Ελλάδα – Κύπρος

«Εμείς ως Ελληνισμός θα πρέπει να λειτουργήσουμε Αθήνα και Λευκωσία ως δίπολο όπως μας βλέπει άλλωστε ο Ερντογάν. Πρέπει να προχωρήσουμε στις ακόλουθες ενέργειες. Πρώτο: O κ. Αναστασιάδης να θέσει μετ’ επιτάσεως στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής το ζήτημα της τουρκικής εισβολής στην ΑΟΖ εκ μέρους της Τουρκίας, η οποία είναι και εγγυήτρια δύναμη. Δεύτερο: Είναι απαραίτητη μια σύγκλιση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε, παρουσία της κ. Μοργκερίνι, για να τεθεί το θέμα των επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας προς την Ευρώπη. Τρίτο: Καταγγελία στο Σ.Α του ΟΗΕ για επίθεση εναντίων της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας στην Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ενεργοποίηση τριμερών

Ο κ. Μάζης είπε πως θα πρέπει επιπλέον να γίνει έκτακτη σύγκλιση των αξόνων συνεργασίας Ιερουσαλήμ-Λευκωσίας-Αθήνας και Κάιρο-Λευκωσία-Αθήνα ούτως ως να ενεργοποιηθούν προς όλα τα διεθνή φόρα και να μεταφέρουν τις καταγγελίες. Οι χώρες αυτές θα πρέπει επίσης να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση κοινών στρατιωτικών ασκήσεων σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο.

Ερωτηθείς αν η παρουσία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή θα κλιμάκωνε επικίνδυνα την ένταση, ο κ. Μάζης είπε «Αυτή την στιγμή είναι η Τουρκία που κλιμακώνει την ένταση. Οι Τούρκοι γραδάρουν κατά πόσο οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν θερμά την υπόθεση. Εάν εμείς είμαστε δεν έτοιμοι οι Τούρκοι θα δημιουργούν εισαγωγικά τετελεσμένα και μετά τελικά τετελεσμένα και έτσι θα έχουμε απώλεια εθνικού χώρου χωρίς να πέσει ούτε μια πιστολία.


Ο κ. Μάζης τόνισε επίσης την ανάγκη επανενεργοποίησης του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος μεταξύ Ελλάδος Κύπρου.

Το σχέδιο του Πούτιν για τον Ερντογάν

«Ο κ. Πούτιν, ως καλός σκακιστής, έχει επιτρέψει στον Ερντογάν να βαλτώσει στην Συρία ούτως ώστε να δημιουργήσει, γιατί προέβλεπε, όλους αυτούς τους εκβιασμούς σε Νατοϊκούς χώρους για να μπορέσει η Τουρκία κάποια στιγμή με τις αδέξιες κινήσεις του Ερντογάν να απομακρυνθεί από το ΝΑΤΟ. Το σχέδιο της Ρωσίας είναι ξεκάθαρα αυτό», αποκάλυψε μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο ενώ αναφερόμενος στις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο πρόσθεσε πως «ο ‘Ερντογάν δεν θα χρειαζόταν τον εκβιασμό στο υποσύστημα Θράκη-Αιγαίο, ούτε στο υποσύστημα της Ανατολικής Μεσογείου αν μπορούσε να τα βγάλει πέρα στην Συρία.

«Η Τουρκία στην παρούσα φάση προσπαθεί να μεταφέρει ισχύ σε τρια υποσυστήματα προκειμένου να εκβιάσει το ΝΑΤΟ και ΗΠΑ για να μπορέσει να βγει από το τέλμα του Αφρίν» δήλωσε ο καθηγητής γεωπολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου