Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Οργή στη συγκέντρωση των συνταξιούχων: «Ψεύτες, μας τελειώσατε!»


Χρήστος Χατζησπύρου , Φωτογραφίες: William Faithful
«Τώρα μας στέλνουν και εγγράφως τα ψέματα» φώναξαν και έκαψαν τις επιστολές Κατρούγκαλου έξω από το υπ. Εργασίας Χιλιάδες συνταξιούχοι με τα βιβλιάρια στα χέρια βγήκαν από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας και διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές στις συντάξεις τους.
 Αγανακτισμένοι οι συνταξιούχοι δείχνουν τα βιβλιάριά τους
 Αφού ξεκίνησαν από την πλατεία Κοτζιά, έφτασαν έξω από το υπ. Εργασίας στην οδό Σταδίου όπου και έκαψαν τις επιστολές που τους έστειλε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για να τους ενημερώσει για τις περικοπές που υπέστησαν. Κρατώντας πανό στα χέρια φωνάζουν «Ψεύτες, μας τελειώσατε!» και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος όπου και διαλύθηκαν στον Άγνωστο Στρατιώτη.
«Μας εμπαίζουν με επιστολές κοροϊδία», λένε και καταγγέλλουν τον υπουργό πως διαλύει την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις. «Δεν τους δίνουμε αυτό το δικαίωμα. Δεν πάει άλλο! Αυτό πρέπει να σταματήσει». «Έχω βιβλιάριο στα χέρια που δείχνει ότι μου πιστώθηκαν 209,03 ευρώ. τα τρία λεπτά τα χαρίζω στον Κατρούγκαλο να τα φάει» λέει ένας συνταξιούχους. «Θα πέσουν και αυτοί. Κανένα καθεστώς δεν θα μείνει γιατί και αυτοί είναι καθεστώς» προσθέτει οργισμένος ένας δεύτερος συνταξιούχους. «Λένε ψέματα και μας τα σερβίρουν και εγγράφως» προσθέτει ένας τρίτος και φωνάζει «δυστυχώς είναι ξεπουλημένο όλο το πολιτικό προσωπικό». Πορεία συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας «Με την καταβολή των επικουρικών συντάξεων του Νοέμβρη θα βρούμε, για άλλη μια φορά, μειωμένες τις συντάξεις μας, μιας και αρχίζει η αναδρομική παρακράτηση των περικοπών. Οι επικουρικές συντάξεις γίνονται πλέον φιλοδωρήματα» σημείωναν σε σχετική ανακοίνωσή τους.
http://www.protothema.gr/greece/article/625027/sugedrosi-sudaxiouhon-stin-plateia-kotzia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου