Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ...!!!


 

Παρακάτω θα διαβάσετε ένα απόσπασμα από συνέντευξη που έδωσε στην αγγλόφωνη εβραϊκή ιστοσελίδα ‘Tablet magazine’ και στον David Mikics, ο Josef Zissels, ο πρόεδρος της “Vaad”, της κοινότητας των Εβραίων της Ουκρανίας και αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου (World Jewish Congress ή WJC). Σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του, ο Zissels, που γεννήθηκε στην Τασκένδη το 1946, από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, συνεργάστηκε με εβραϊκές και γενικά δημοκρατικές υπόγειες κινήσεις στην ΕΣΣΔ. Την άνοιξη του 1972 απελάθηκε από την Κομσομόλ επειδή τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος επαναπατρισμού. Το 1978, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια εγκλεισμό σε υψηλού επιπέδου ασφαλείας σωφρονιστική αποικία "για συκοφαντική δυσφήμιση που αμαυρώνει τη σοβιετική κυβέρνηση και την κοινωνική τάξη." Μεταξύ των υλικών του κατηγορητηρίου ήταν σιωνιστικά έγγραφα. Το 1984 καταδικάστηκε και πάλι. Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Εβραϊκών Κοινοτήτων, το Ευρωπαϊκού Παγκοσμίου Εβραϊκού Κογκρέσου και του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου και της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Οργάνωσης. Έχει λάβει το «Βραβείο για την Ελευθερία» (Hias) το 1991.



Διαβάστε αποσπάσματα από την συνέντευξη (29/4/2014) και στο τέλος διαβάστε κάποια σχόλια του ΚΟ.

TabletΣτην στήριξή του στην Επανάσταση της πλατείας Μεϊντάν, ο αντιφρονών Εβραίος της Ουκρανίας, Josef Zissels, βγήκε μπροστά από άλλους εξέχοντες Εβραίους και τον περασμένο Μάρτιο, διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση του Εβραϊκού Οργανισμού να διοργανώσει συνέδριο στο Κίεβο, τονίζοντας την «επίθεση στα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών της Ουκρανίας» κάτω από τον τότε πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Η Ουκρανία είναι σε αναταραχή και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι για κάποιο χρονικό διάστημα. Μερικοί ισχυρίζονται ότι η Κριμαία είναι η νέα Σουδητία και ο Πούτιν η κύρια αυταρχική απειλή του 21ου αιώνα. Η εβραϊκή κοινότητα της Ουκρανίας εξακολουθεί να αριθμεί περισσότερα από 100.000 μέλη και ο Zissels είναι το πρόσωπο με την μεγαλύτερη επιρροή σε αυτήν. Ίδρυσε την πρώτη μετα-σοβιετική εβραϊκή οργάνωση της Ουκρανίας το 1988 και από το 1991 είναι ο πρόεδρος της Vaad της Ουκρανίας, της συνομοσπονδίας των ουκρανικών εβραϊκών οργανώσεων. Είναι επίσης σήμερα αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου και από το 2002, πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του Ευρω – Ασιατικού Εβραϊκού Κογκρέσου.

Σε εκδήλωση, με μεγάλη συμμετοχή ρωσόφωνων Εβραίων και άλλων, με τον τίτλο «Και τώρα τι;  Οι Εβραίοι και η ουκρανική Επανάσταση του 2014», ο Zissels είπε μεταξύ άλλων:

Η Ρωσία έχει δημιουργήσει αστάθεια στην ανατολική Ουκρανία, προκειμένου να κάνει την Ουκρανία να βρεθεί αντιμέτωπη με αυτά τα προβλήματα, παρά να ασχοληθεί με την ένταξή της στην Ευρώπη. Αν η Ρωσία πιστεύει ότι αυτό που συμβαίνει τώρα είναι επαρκής για να αποτρέψει την Ουκρανία να μετακινηθεί προς τη Δύση, δεν θα κάνει τίποτα περισσότερο. Αν νομίζει ότι δεν είναι αρκετό, τότε θα προχωρήσει περαιτέρω.

 …….


Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει η Δύση ήταν να πάρει μια απολύτως σταθερή θέση εναντίον της ρωσικής επιθετικότητας - αν και όχι, βέβαια, για να συμμετάσχει στον πόλεμο. Οι οικονομικές κυρώσεις θα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικές. Οι κυρώσεις θα πρέπει να επηρεάσουν όχι μόνο όσους βρίσκονται σε άμεσο κύκλο του Πούτιν, αλλά και όλους τους Ρώσους, επειδή το 80 τοις εκατό του πληθυσμού της Ρωσίας υποστηρίζει αυτή την ρεβανσιστική, επιθετική δραστηριότητα.

…………..

Tablet: Ας πάμε στη Δυτική Ουκρανία. Στις 26 Μαρτίου επιφανείς Εβραίοι της Ουκρανίας καταχώρησαν μια ολοσέλιδη διαφήμιση στην εφημερίδα New York Times, μια Ανοικτή Επιστολή των Ουκρανών Εβραίων προς τον Πρόεδρο Πούτιν και η υπογραφή σας είναι η πρώτη στην επιστολή. Η επιστολή υποστηρίζεται ότι οι δυνάμεις Μαϊντάν "περιλαμβάνουν εθνικιστικές ομάδες, αλλά ακόμη και οι πιο περιθωριακές δεν τολμούν να δείξουν αντισημιτισμό ή άλλη ξενοφοβική συμπεριφορά". Πώς απαντάτε στους σκεπτικιστές σχετικά με αυτές τις προτάσεις; Έχω αποσπάσματα από την Ανοικτή Επιστολή σας. Έχουμε αντισημιτικές και ξενοφοβικές δηλώσεις ορισμένων ομάδων, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της Μαϊντάν αλλά νωρίτερα, στα χρόνια τουΓιούσενκο (2005-2010). Ο Γιούσενκο επέτρεψε τον εορτασμό προς τιμήν των στρατευμάτων Bandera της εποχής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου - που είναι γνωστοί για τις δολοφονικές επιθέσεις στους Πολωνούς και τους Εβραίους και τους επαίνου τους στα Waffen - SS Γαλικίας, τα οποία απαρτίζονταν από Ουκρανούς συμμάχους των Ναζί. Πολλοί Αμερικανο-Εβραίοι θεωρούν ότι το κόμμα Svoboda, ιδιαίτερα, έχει μια ιστορία αντισημιτικών και ξενοφοβικών δηλώσεων.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου