Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Επιχείρηση της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για εντοπισμό παρανόμων μεταναστών





 Γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας  για την απομάκρυνση από το κέντρο της Αθήνας παράνομων μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το  πρωί του Σαββάτου.

Πρόκειται για το πρόγραμμα που εκπόνησε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με την κωδική ονομασία «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» που ξεκίνησε την  Πέμπτη στον Έβρο με την μετακίνηση 1881 συνοριοφυλάκων με σκοπό την απώθηση από την συνοριακή γραμμή παράνομων μεταναστών.

Στις 30 Ιουλίου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για ενδεχόμενο κύμα μετανάστευσης λόγω των γεγονότων στη Συρία απάντησε πως υπάρχει τεράστια ανησυχία και ότι «με την έγκριση του Πρωθυπουργού, 1.800 συνοριοφύλακες μετακινούνται ήδη προς τον ποταμό Εβρο, μαζί με πλωτά σε πρώτη φάση. Ηδη σήμερα μετακινούνται έξι πλωτά και μέχρι το τέλος του μήνα θα φτάσουμε στα 26 νέα πλωτά στον Εβρο, ώστε επιτέλους, να επιχειρήσουμε τη "σφράγιση" του Εβρου. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι».

Οσο αφορά τη διαδικασία, οι παρανόμως εισερχόμενοι στη χώρα μετανάστες θα οδηγούνται στην Αμυγδαλέζα, ενώ για όσους εκκρεμούν υποθέσεις με τη δικαιοσύνη θα ακολουθείται η νομική διαδικασία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου