Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Διαφωνίες και στα Γιαννιτσά για τη δημιουργία HOT SPOT!...

Κλίμα έντασης επικράτησε αρκετές φορές καθώς πολίτες και εκπρόσωποι φορέων εξέφραζαν την αντίθεση τους στη μετατροπή του στρατοπέδου Φιλιππάκη που βρίσκεται στην πόλη των Γιαννιτσών, σε στρατόπεδο που θα καταληφθεί από πρόσφυγες και λαθρομετανάστες.

Δίκαια εκφράστηκαν οι φόβοι από όλους πλην ελαχιστων εξαιρέσεων που δεν αντιλαμβάνονται ή σκοπίμως δεν θέλουν να κατανοήσουν το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργείται στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Στο σύνολο τους οι Δήμαρχοι του Νομού αντιτίθενται στην προοπτική αυτή, έτσι και ο Δήμαρχος Γιαννιτσών Γρ.Στάμκος, όχι μόνο τοποθετήθηκε αρνητικά, αλλά εξαπέλυσε έντονη φραστική επίθεση κατά των πολιτικών της κυβέρνησης αλλά και της επιλογής να συμπεριλάβει τα Γιαννιτσά στον σχεδιασμό της.
Ανέφερε χαρακτηριστικά: ".. αποφασίζουν 500 χιλιόμετρα μακριά από εμάς εν αγνοία μας όταν στο χώρο περιμετρικά βρίσκονται ζωτικές εγκαταστάσεις για τη λειτουργία ολόκληρης της πόλης "

Οι κατεξοχήν υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν για τις επιλογές αυτές, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα, όπως ήταν αναμενόμενο έλαμψαν δια της απουσίας τους.

Να θυμίσουμε ότι έγκαιρα είχε προειδοποιήσει για την προοπτική αυτή με δήλωση του στα μέσα ενημέρωσης, ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Σαχινίδης.
Ο Γ.Καρασμάνης που επικοινώνησε μόλις χθες με τον αρμόδιο υπουργό Π.Καμμένο το μόνο που κατάφερε, ήταν να του υποδειχθεί σε άλλο σημείο χώρος για εγκατάσταση.

Στη χθεσινή συνεδρίαση παρόντες ήταν οι: Δ.Τζαμτζής, Μ. Καράμπελα, Θ.Θεοδωρίδης, Λ.Βασιλειάδης και Π.Ζέρζης.

Στην τοποθέτηση του ο Δάνης Τζαμτζής ανέφερε χαρακτηριστικά: "...αν ήμουν εγώ δήμαρχος θα είχα κάνει ήδη κατάληψη του Στρατοπέδου Φιλιππάκη μαζί με τους πολίτες!..."
Η Μ.Καράμπελα τόνισε το δύσκολο του εγχειρήματος και σημείωσε ότι ο χώρος βρίσκεται δίπλα σε σχολικά κτήρια με ότι συνεπάγεται αυτό.

Ο Ν.Παπανικολάου τοποθετήθηκε με ένα σκεπτικό περισσότερο συμβιβαστικό και αποτέλεσε την αφορμή να δεχτεί έντονα επικριτικά σχόλια από τους πολίτες.

Ο κ.Καστερίδης πρόσθεσε σε όλα τ' άλλα και την εθνική διάσταση που παίρνει το θέμα των εγκαταστάσεων αυτών.

Στο επόμενο στάδιο των εξελίξεων αναμένεται να υπάρξουν άμεσα δυναμικές αντιδράσεις από τους κατοίκους και οι αγρότες της περιοχής εμφανίζονται διατεθειμένοι να συμμετέχουν με κατάληψη του χώρου από τα τρακτέρ.

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου