Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία στο τουρκικό προξενείο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς [vid]


Οι διαδηλωτές ζήτησαν την «άμεση απελευθέρωση και των επαναπατρισμό των δύο Ελλήνων στρατιωτικών», «χωρίς ανταλλάγματα» και «χωρίς ανατολίτικα παζάρια», ενώ έκαναν γνωστό ότι, σε διαφορετική περίπτωση, «ως κινήσεις πολιτών» θα κινηθούν για τη διεθνοποίηση του ζητήματος και σε «αντίμετρα», όπως ανέφεραν, μεταξύ των οποίων εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα, στον τουρισμό, κ.α.
Οι συγκεντρωμένοι είχαν ελληνικές σημαίες και φωνάζουν συνθήματα όπως «Λευτεριά και επιστροφή, όλα τα άλλα είναι ντροπή» και «Κύπρος Αιγαίο, μέτωπο ενιαίο».
Οι διαδηλωτές κόλλησαν το ψήφισμα τους, που υπογράφει η «Επιτροπή συμπαράστασης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς» σε δέντρο έξω από το κτίριο του προξενείου, στην οδό Αγίου Δημητρίου, είπαν τον εθνικό ύμνο και αποχώρησαν.

«Οικονομικό μποϊκοτάζ στην Τουρκία»

Μιλώντας στη Voria.gr ο Δημήτρης Ζιαμπάζης, ένας από τους διοργανωτές, ανέφερε πως «οι δύο στρατιωτικοί θα μπορούσαν να είναι παιδιά μας. Αυτό είναι ένα ζήτημα ρουτίνας και θα έπρεπε να είχαν επιστρέψει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολίτες πρέπει να αντιδράσουν στην προκλητικότητα της Τουρκίας. «Σε περίπτωση που η τουρκική κυβέρνηση δεν δώσει τέλος στο ζήτημα, πρέπει να προβούμε σε οικονομικό μποϊκοτάζ στις τουρκικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και σε τουριστικό εμπάργκο», είπε ο κ. Ζιαμπάζης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, με πληροφορίες από voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου