Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Στο αυτόφωρο ο 23χρονος από το Μενίδι. Το φονικό πιστόλι που έκοψε το νήμα της ζωής του μικρού Μάριου δεν βρέθηκε ακόμη


Φωτό από τη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας
Σε αναβρασμό εξακολουθεί να βρίσκεται το Μενίδι, καθώς νέα επεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων, όταν ομάδα νεαρών ατόμων, κινήθηκαν προς τον καταυλισμό των γύφτων πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα. Ζημιές σημειώθηκαν σε δύο σπίτια, στον οικισμό Αυλίζα στο Μενίδι, πιθανόν από βόμβες μολότοφ...
σύμφωνα με την Αστυνομία, ταυτόχρονα με την ειρηνική πορεία κατοίκων της περιοχής, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 11χρονου Μάριου, την Πέμπτη το βράδυ, από αδέσποτη σφαίρα στο 6ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών.
Με κύριο σύνθημα τους «Έξω τα ναρκωτικά από το Μενίδι» περίπου 1.000 κάτοικοι του Μενιδίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, όταν περίπου 200 νεαρά άτομα αποκόπηκαν από τον κύριο όγκο της πορείας και προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς τον οικισμό των γύφτων στην περιοχή της Αυλίζας.
Εκεί, άρχισαν να πετάνε πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τα πρώτα του οικισμού των Ρομά. Επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν.
Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, ακούστηκαν και πυροβολισμοί μέσα από τον οικισμό.
Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε και οι κάτοικοι έδωσαν ραντεβού την Τρίτη, έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Κατεχάκη όπου και προτίθενται να φθάσουν με πούλμαν. Ωστόσο, έξω από τον οικισμό της Αυλίζας είχε ήδη αρχίσει ένταση.
Ακολούθησαν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, που απώθησαν τους ταραξίες, αλλά αυτοί πρόλαβαν και έβαλαν φωτιές σε δύο κάδους απορριμμάτων αρχικά και στη συνέχεια σε δύο σπίτια.
Ο 23χρονος γύφτος που έχει συλληφθεί, θα οδηγηθεί σήμερα Δευτέρα στο αυτόφωρο να δικαστεί για άσκοπους πυροβολισμούς καθώς ομολόγησε ότι συμμετείχε στο γλέντι της περασμένης Πέμπτης.
Η καραμπίνα που ισχυρίστηκε ότι πυροβολούσε στον αέρα δεν βρέθηκε από τους αστυνομικούς, όπως και το φονικό πιστόλι που έκοψε το νήμα της ζωής του μικρού παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου